Ce se întâmplă, în această vară, cu lucrările de pe Autostrada Soarelui. Mesajul transmis de ministrul Transporturilor

Luiza Moldovan 22.05.2020, 21:06

Aflat într-o vizită la Constanța, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat stadiul implementării mai multor proiecte. Printre obiective se află Portul Constanța, spitalul modular de campanie, reparațiile la podul de peste brațul Borcea, precum și taluzul Canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona localității Cumpăna.

Decizia luată de ministrul Transporturilor în privința Autostrăzii Soarelui

E vorba de 101, 2 milioane de euro – investiții în Portul Constanța. Proiectele vor fi demarate anul acesta și implementate în 2021 – 2027.

„Următorul obiectiv a fost spitalul modular mobil de campanie aflat pe stadionul Portul din municipiul Constanța. Un spital functional, foarte bine organizat , cu o capacitate 55 de bolnavi COVID -19 și 120 de carantinați în tabăra de corturi amenajată.”, a mai precizat Bode.

Acesta a fost în vizită și în zona localității Cumpăna, acolo unde este afectat taluzul Canalului Dunăre – Marea Neagră, apoi s-a dus la podul ce traversează brațul Borcea pentru a verifica starea în care se află acesta.

Bode dansează cu stelele. Sistează lucrările la Autostrada Soarelui din
Bode dansează cu stelele. Sistează lucrările la Autostrada Soarelui din „respect” pentru oameni

Sistez pentru tine!

”Este pentru prima dată când se realizează un asemenea proiect de reparații, început pe data de 7 mai a.c. cu semnarea unui contract pentru Expertiza Tehnică în vederea identificării lucrărilor necesare de reparații. În baza rezultatului expertizei, proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene, de la Cernavodă și Borcea, va intra în etapa finală de evaluare a finanțării din fonduri nerambursabile, costurile necesare pentru realizarea lucrărilor urmând a fi finanțate din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.”, a spus ministrul.

Lucian Bode ia în calcul sistarea lucrărilor la Autostrada Soarelui începând cu 15 iunie și reluarea acestora în toamnă, din „respect pentru cetățeni„.

”Nu în ultimul rând, am dorit să transmit un mesaj extrem de serios actorilor responsabili din CNAIR în vederea analizării posibilității sistării lucrărilor de pe Autostrada A2, începând cu data de 15 iunie și reluarea acestora în toamnă. Obiectivul nostru este să accelerăm toate proiectele de investiții, dar în același timp, respectul față de cetățeni trebuie să primeze în munca noastră!”, a conchis Bode.

Urmăriți Impact.ro și pe