Drama nebănuită a Angelei Similea. Procesul pe care l-a pierdut la 73 de ani

Luiza Moldovan 22.05.2020, 13:32

Cât timp au fost căsătoriți, Angela Similea și Victor Surdu au făcut credite în valoare totală de 700.000 de euro. După moartea soțului ei, Angela Similea a rămas cu datorii colosale, pe care e greu spre imposibil să le achite.

Proces pierdut dramatic, la o vârstă înaintată

Gabriel Surdu este fratele lui Victor Surdu. Cu el s-a judecat cântăreața timp de mai mulți ani. Angela Similea dorea drept de moștenire pentru un teren de 6.400 de metri pătrați, care se află în localitatea Bârnova, județul Iași.

Gabriel Surdu este liderul de grup al consilierilor locali PSD Iași. Angela Similea nu a avut câștig de cauză în fața lui Gabriel Surdu. Instanța a considerat că terenul aparține de drept cumnatului acesteia, pentru că e moștenire rămasă de la mama fraților Surdu.

Procesul a fost deschis chiar de Gabriel Surdu. Judecătorii i-au dat câștig de cauză acestuia. În motivarea instanței se precizează că terenul e dobândit prin succesiune de la mamă, e bun propriu și nu comun, nu a fost dobândit în timpul căsătoriei celor doi, astfel că Angela Similea nu are niciun drept asupra acestuia.

Pentru Victor Surdu, Angela Similea a fost o iubire de 30 de ani. Relația lor a început prin anii '80
Pentru Victor Surdu, Angela Similea a fost o iubire de 30 de ani. Relația lor a început prin anii ’80, dar viața i-a adus împreună la sfârșitul anilor ’90

„Pârâtul Similea Angela nu deține bun propriu”

„Fiind dobândit de defunct prin succesiune de la mama sa, acesta este un un bun propriu, şi nu un bun comun, întrucât bunurile provenite din moştenire sunt bunuri proprii ale soţului moştenitor. Astfel, pârâtul Similea Angela nu deţine, cu titlu de bun propriu, nicio cotă-parte din bun, prin bun înţelegându-se cota-parte ideală şi abstractă de 1/3 din dreptul de proprietate asupra bunurilor care formează obiectul acestui litigiu“, se arată în motivarea instanței.

Așa că Angelei Similea nu-i mai rămâne decât să cânte „Casa mea-i un cântec cu acorduri ample” pe o proprietate care-i aparține de drept.

Urmăriți Impact.ro și pe