Ce arată primul test de coronavirus al cancelarului german Angela Merkel. Rezultatul a fost făcut public

Diana Radu 23.03.2020, 19:57
Ce arată primul test de coronavirus al cancelarului german Angela Merkel. Rezultatul a fost făcut public

Angela Markel, cancelarul Germaniei a fost testată de coronavirus după ce a intrat în contact cu un medic infectat. De asemenea, reamintim faptul că Angela Markel a intrat în autoizolare la domiciliu. Iată ce arată rezultatul testului!

Rezultatului testului de coronavirus efectuat de Angela Merkel

Cancelarul Germaniei a intrat în contact cu un medic care i-a făcut un vaccin și care ulterior a fost depistat cu coronavirus. Drept urmare, Angela Merkel a luat decizia de a se izola la domiciliu de duminică și de a lucra de acasă până ce va afla cu precizie dacă a fost și ea infectată cu COVID-19 sau nu.

angela markel, test coronavirus, rezultat, cancelarul germaniei
Ce arată primul test de coronavirus al cancelarului german Angela Merkel

Angela Merkel a mai subliniat faptul că va face mai multe investigații medicale până ce va ieși din izolare. Astfel, primul test al cancelarului german pentru coronavirus, arată că aceasta nu este infestată. Anunțul a fost făcut de către Steffen Seibert, unul dintre purtătorii de cuvânt ai guvernului. De asemenea, acesta a adăugat că urmează să se efectueze încă o serie de teste.

„Testul actual are un rezultat negativ. Zilele următoare vor fi efectuate noi teste. Angela Merkel se simte bine”, a precizat oficialul guvernamental, Steffen Seibert.

Potrivit ultimelor date în Germania s-au înregistrat 42 de decese din cauza coronovirusului și au fost infectați 13.979 de cetățeni, adică mai mulți decât orice altă naţiune în afară de China, Italia, Iran şi Spania. În acest context, Germania ar putea restricționa acesul pe străzi în situaţia în care cele 83 de milioane de cetăţeni nu se vor distanţa unii faţă de alţii pentru a preveni răspândirea coronavirusului, au declarat, vineri, mai mulţi oficiali guvernamentali.

„Însă, într-un mod esenţial, ţara se dovedeşte a fi extrem de rezistentă: în raport cu numărul cunoscut de infecţii, rata deceselor a fost până acum minusculă”, notează cotidianul Financial Times

Urmăriți Impact.ro și pe