„Perla” lui Gigi Becali de la FCSB, atac la antrenorul Nicolae Dică. Ce a spus Octavian Popescu înainte de meciul din Conference League

Gabriel Peneș 08.09.2022, 16:55
„Perla” lui Gigi Becali de la FCSB, atac la antrenorul Nicolae Dică. Ce a spus Octavian Popescu înainte de meciul din Conference League

„Perla” lui Gigi Becali de la FCSB, atac la antrenorul Noicolae Dică. Astăzi, de la ora 22.00, vicecampioana debutează în grupele Conference League, la Londra, contra celor de la West Ham. Cu rezultate mediocre în campionat, roș-albaștrii speră să se revanșeze în competiția europeană. Unul dintre jucătorii care a dezamăgit în acest început de sezon este Octavian Popescu. Fotbalistul de 19 ani, unul din favoriții lui Gici Becali, și-a explicat prestațiile slabe dând vina pe deciziile antrenorului Nicolae Dică.

„Perla” lui Gigi Becali de la FCSB, atac la antrenorul Nicolae Dică

„Perla” lui Gigi Becali de la FCSB, atac la antrenorul Nicolae Dică. Octavian Popescu este unul dintre favoriții patronului, dar  se numără și printre cele mai mari dezamăgiri ale începutului de sezon. Jucătorul de 19 ani, care anul trecut încânta prin goluri și execuții de generic, a devenit un fotbalist „de pluton”, care nu mai reușește să facă diferența. În 13 partide el nu are nicio reușită, în afară de două pase decisive.

Gigi Becali și-a manifestat nemulțumirea și surprinderea după primele etape ale noii ediții de campionat față de prestațiile celui pe care visa la un moment dat să-l vândă pentru 50 de milioane de euro.

„Octavian Popescu nu mai e ăla, e altul, nu-l mai cunosc. E ceva în neregulă care mă depășește. E posibil să fie de la pregătirea fizică, din antrenamente, dar nu e bine”, a tunat patronul FCSB, care a adăugat, cu altă ocazie, că „dau 5 lei pe el”.

„Perla” lui Gigi Becali de la FCSB, atac la antrenorul Nicolae Dică. Ce a spus Octavian Popescu înainte de meciul din Conference League
Octavian Popescu are un debut modest sezon, jucătorul de 19 ani nefiind folosit de Dică pe postul pe care a dat un randament deosebit în sezonul trecut

Ce a spus Octavian Popescu înainte de meciul din Conference League

Octavian Popescu a impresionat în sezonul trecut în banda stângă a atacului FCSB-ului. La bază extremă stânga, decarul roș-albaștrilor a fost folosit pe postul de mijlocaș ofensiv după sosirea lui Nicolae Dică pe banca tehnică, la finalul lui iulie, într-un sistem 4-2-3-1. Dar, după eșecul cu Farul, scor 1-3, Gigi Becali a decis revenirea la sistemul 4-3-3 și reactivarea lui Popescu pe partea stângă.

„Jucăm cu un singur închizător și cu doi interi. El (n.r. – Dică) prima dată mi-a explicat lucruri. Că e mai complicat. Să joace 4-3-3 și cu asta basta, am încheiat bâlciul! De aia nu-i mingea la noi, că n-avem mijloc. Tavi Popescu nu mai costă bani! I-am schimbat poziția. Când s-a dus în stânga, a făcut câteva faze.

Cum să joace Popescu al doilea vârf? Trebuie să ai picioare, tată, de oțel! El n-are picioare de oțel, are picioare de diamant. De cristal, da. N-are cum să joace acolo, trebuie să ai forță în picioare.

Ei, ca specialiști, trebuie să știe dinainte. Eu îmi dau seama în timpul jocului! Nu poate să joace acolo, e peste mâna lui”, a declarat Becali, conform PRO Arena.

„ Sunt mutat de pe o poziție pe alta”

La rândul său, Octavian Popescu a explicat motivele pentru are un început modest de sezon. El l-a „luat în colimator” chiar pe tehnicianul Nicole Dică, din cauză că l-a mutat des de pe o poziție pe alta.

„Este un început slab de sezon pentru mine, sper să rezolv cât mai curând. Poate și pentru că sunt mutat de pe o poziție pe alta, dar trebuie să dau cel mai bun randament oriunde mă bagă Mister”, a spus Octavian Popescu, conform sport.ro.

Octavian Popescu a apelat de curând la un mental coach și speră ca acesta să-l ajute să depășească momentele grele. Fotbalistul de 19 ani a prefațat și partida de la Londra, cu West Ham, declarând că el ar fi mulțumit și cu un egal.

„A fost un antrenament intens, suntem 100% pregătiți pentru meci și sperăm să facem o figură frumoasă. Gazonul este foarte bun, se prezintă la cel mai înalt nivel. E și normal, e o echipă de Premier League. Așteptăm ca spectatorii să ne susțină așa cum ne-au susținut până acum. Este o bucurie, mai ales că debutez la Steaua București (n.r – la FCSB, în grupele unei competiții europene), sper să o fac cât mai bine, atât eu, cât și colegii.

Banii nu contează, trebuie să intrăm, să ne facem treaba și să facem un rezultat bun. Rezultatele vor veni, dar avem un început mai slab și sper să ne revenim cât mai curând. Da, un egal ar fi un rezultat pozitiv aici”, a mai spus Octavian Popescu potrivit sursei citate.

Meciul West Ham – FCSB va începe de la ora 22.00 și va fi transmis de postul Pro TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....