EXCLUSIV

Primele reacții ale fiului lui Alexandru Arșinel, după ce actorul a rămas fără certificatul de revoluționar. Care este starea de sănătate a maestrului. EXCLUSIV

Badea Violeta, Ana Maria Păsat 09.07.2022, 12:53

Alexandru Arșinel a rămas fără certificatul de revoluționar. Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România, instituție aflată în subordinea Guvernului, a decis să-i retragă lui celebrului actor titlul de luptător la Revoluție. Impact.ro a obținut, în eclusivitate, primele reacții ale fiului acestuia!

Fiul lui Alexandru Arșinel, primele declarații după ce tatăl său a rămas fără certificatul de revoluționar

Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, deținea certificatul de revoluționar încă din anul 2015. De atunci, actorul încasa o sumă frumușică de la stat. Mai exact, acesta primea 33.730 de lei pe an, adică aproximativ 2.810 lei pe lună.

Secretariatul de Stat pentru Revoluționari a hotărât, într-o ședință din data de 18 mai 2022, să înceapă procedurile pentru a-i fi retras certificatul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 îndrăgitului comediant.

Comisia care a luat această decizie spune că Alexandru Arșinel nu a avut un rol determinant la declanșarea sau victoria Revoluției Române din Decembrie 1989.

Mai mult, instanța a menționat faptul că Alexandru Arșinel nu și-a pus viața în pericol în confruntările cu forțele de represiune, nu a ocupat și nu a apărat obiectivele de importanță deosebită, care au aparținut regimului totalitar, doar în localitățile în care, în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, respectiv până la ora 12:10 a zile de 22 decembrie, conform textului de lege art.3 lit b din Legea nr. 341/2004 cu modificările și completările ulterioare.

Impact.ro a luat legătura cu fiul actorului, într-o încercare de a afla cum comentează Alexandru Arșinel sau familia acestuia decizia. Băiatul actorului a declarat că nu i-a informat nimeni de așa ceva. Acesta a precizat că tatăl său se simte mai bine, după problemele de sănătate pe care le-a avut, și urmează să se intereseze dacă într-adevăr a rămas fără certificatul de revoluționar.

„Nu știm nimic, nu am fost informați despre așa ceva. O să ne interesăm. Tata se simte puțin mai bine”, a declarat fiul lui Alexandru Arșinel.

Citește și Lovitură dură pentru Alexandru Arșinel. Actorul a rămas fără certificatul de revoluționar, are de returnat bani grei statului român!

Vesti teribile pentru Alexandru Arsinel. Actorul a primit o lovitura dura din partea judecatorilor
Veste teribilă pentru Alexandru Arsinel

Momentul rușinos trăit de Alexandru Arșinel

În ultima vreme, Alexandru Arșinel s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, astfel că pentru prima oară în cei 55 de ani de când activează pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, acesta a lipsit de la un spectacol. Se întâmpla în luna februarie a acestui an, când a fost programat show-ul „Hai, Hai România”, care se joacă încă din 2018.

„Nu am putut efectiv să mă urc în mașină. Îmi tremurau genunchii și mâinile. Regret enorm și sper ca publicul să mă înțeleagă. Este pentru prima data în cariera mea când mi se întâmplă asta, în cei 60 de ani de carieră pe care-i împlinesc chiar în 2022. Nu am închis ochii toată noaptea, de rușine!”, spunea Alexandru Arșinel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...