Exerciţiul de geometrie pe care elevii nu au ştiut să îl rezolve la Evaluarea Naţională 2022

Badea Violeta 23.06.2022, 11:39

Absolvenții clasei a VIII-a au dat, între 30 mai și 17 iunie, examenul la Evaluarea Națională 2022. Joia trecut, pe data de 16 iunie, aceștia au susținut probă scrisă la Matematica. Un exercițiu de geometrie le-a dat mari bătăi de cap învățăceilor. Aproape jumătate dintre ei nu au știut răspunsul corect. Iată ce au avut de calculat candidații!

Un exercițiu de geometrie i-a pus în dificulate pe elevi

Evaluarea Națională la Matematică a venit la pachet cu emoții uriașe pentru elevi. Candidații au primit un exercițiu la geometrie care le-a pus probleme serioase. Este vorba despre punctul 6, subiectul al II-lea care le cerea elevilor să calculeze diagonala unui paralelipiped dreptunghic.

Din păcate, realitatea a arătat că prea puțini elevi au știut să facă acest lucru. Ministrul Educației a vorbit despre situația de la Evaluarea Națională. Acesta a precizat că s-au identificat greșelile elevilor pentru a şti pe ce trebuie să insiste profesorii pe viitor.

„47% dintre elevi nu au răspuns corect la punctul 6, subiectul al II-lea care cerea să se calculeze diagonala unui paralelipiped dreptunghic. Sunt elevi care au adunat lungimile laturilor…Aceasta este o greşeală conceptuală.

Am identificat aceste greşeli pentru a şti pe ce trebuie să insistăm, o să recomandăm profesorilor pe ce trebuie să insiste la clasă. O să avem o analiză la nivel de judeţ şi de şcoală pentru a îndepărta aceste probleme”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Exercitiul de geometrie
Exercitiul de geometrie

Care este rezolvarea corectă a exercițiului de geometrie

Răspunsul corect era b), mai exact lungimea diagonalei AG a paralelipipedului este de 13 cm. Absolvenții care au oferit soluția fcorectă s-au ales cu cinci puncte în plus la notă, în timp ce elevii care nu au reușit să ofere răspunsul corect au pierdut cele 5 puncte. Vezi în galeria foto cum se calculează.

În cadrul conferinței de presă susținută joi, 23 iunie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că un procent de 82,3% dintre elevi au obţinut medii peste 5 anul acesta.

„82,3% dintre elevi au obţinut medii peste 5 anul acesta. Evaluarea Naţională a fost mai bine organizată decât în anii precedenţi, asta e clar.

Teleorman este judeţul cu cele mai puţine medii peste 5, în timp ce Clujul este judeţul cu cele mai multe. La sate, calitatea invatatamatnului este slabă, din păcate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...