Poliția Capitalei, mesaj important pentru români, de 1 mai. Amenzi usturătoare

Redacția IMPACT 29.04.2020, 19:15
Poliția Capitalei, mesaj important pentru români, de 1 mai. Amenzi usturătoare

Pentru că se apropie rapid ziua de 1 Mai, pe care mulți români o sărbătoresc prin grătare în aer liber și prin petreceri, Poliția Capitalei vine cu câteva precizări în acest sens.

„De data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie”

Poliția Capitalei îi atenționează pe români să respecte toate măsurile impuse de ordonanțele militare, precum și cele ce țin de distanțarea socială.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„STIMAȚI CETĂȚENI

Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună.

Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri.

Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.

Păstrăm distanțarea socială, evităm aglomerațiile şi nu transformăm aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră”, este anunțul Poliției Capitalei.

Totodată, Poliția amintește și de faptul că sancțiunile impuse pentru nerespectarea prevederilor din ordonanțele militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.

Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi Jandarmeria Bucureşti, Poliţia Locală şi militarii implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii”, mai spun reprezentanții Poliției Municipiului București.

România se află încă în starea de urgență până pe 15 mai. Autoritățile vor stabili ulterior dacă această stare de urgență va mai fi sau nu prelungită. După 15 mai însă, se vor relaxa anumite măsuri impuse de autorități, în lupta pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Urmăriți Impact.ro și pe