„Simona Halep a surprins pe toată lumea”. Ce sumă va primi fostul antrenor al Serenei Williams pentru colaborarea cu jucătoarea din România

Sorin Barbu 08.04.2022, 09:34

Specialiștii din lumea tenisului au fost surprinși de anunțul Simonei Halep. Jucătoarea din România va colabora cu celebrul Patrick Mouratoglou, antrenorul care a lucrat zece ani cu Serena Williams. Jurnaliștii au aflat cu ce salariu l-a convins și au făcut o comparație cu înțelegerea pe care sportiva din Constanța a avut-o cu Darren Cahill.

Simona Halep a susprins lumea tenisului când a anunțat noul antrenor

Simona Halep și-a ales în sfârșit un antrenor. Un nume foarte mare din lumea tenisului. Patrick Mouratoglou are 51 de ani și zece ani a fost lângă Serena Williams. A fost un deceniu încărcat de trofee în care sportiva din Statele Unite ale Americii a câștigat zece din cele 23 de turnee de Grand Slam din carieră: Australian Open în 2015 și 2017, Roland Garros în 2013 și 2015. Wimbledon în 2012, 2015 și 2016, US Open în 2012, 2013 și 2014, dar și medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2012. Antrenorul a mai lucrat și cu Stefanos Tsitsipas și Coco Gauff, dar nu a mai avut un job „full-time” din anul 2021 după turneul de la Wimbledon unde s-a accidentat Serena Williams.

Anunțul făcut de Serena Williams după ce Simona Halep i-a luat antrenorul. „Credeam că știi”
 

Alegerea Simonei Halep a surprins lumea tenisului. Jucătoarea din România se află pe locul 20 WTA, iar jurnaliștii sunt convinși că această colaborare o va ajuta să revină rapid în primele sportive din clasamentul WTA.

„Ținând cont de retragerea lui Ash Barty, care a fost clar cea mai bună jucătoare a ultimilor ani, și perioada complicată pe care o traversează Naomi Osaka, Simona Halep va fi adevărata rivală a Igăi Swiatek la Roland Garros și Wimbledon”, au punctat italienii de la tennislive.it.

„Una dintre cele mai bune jucătoare care nu a avut până astăzi antrenor a fost Simona Halep, care ne-a surprins în ultimul moment cu un anunț pe care foarte puțini dintre noi l-am văzut venind: dubla campioană de Grand Slam l-a ales pe Patrick Mouratoglou ca noul său antrenor.

Mouratoglou și Halep vor începe să lucreze împreună înainte de sezonul de zgură”, au scris și cei de la puntodebreak.com.

Ce salariul i-a oferit Simona Halep lui Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou a acceptat să lucreze cu Simona Halep, după ce a văzut câteva antrenamente ale jucătoarei din România. Primul turneu la care va fi în tribună va fi cel de la Madrid, competiție care va începe pe 28 aprilie.

Antrenorul va primi 20.000 de euro pentru fiecare săptămână în care va lucra cu Simona Halep. Darren Cahill câștiga lângă jucătoarea din România aproape un milion de dolari pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe