Eugenie Bouchard este gata să se întoarcă pe teren. Frumoasa jucătoare din Canada a explicat care au fost motivele care i-au adus căderea din tenis

Sorin Barbu 06.04.2022, 14:38

Eugenie Bouchard a fost marea surpriză a tenisului în anul 2014. A ajuns în finala de la Wimbledon și a urcat până pe locul 5 al topului mondial WTA. În ultimul an nu a jucat deloc, iar acum spune că este pregătită să înceapă o nouă poveste frumoasă.

Eugenie Bouchard a explicat care au fost motivele care i-au adus „prăbușirea” din tenis

Specialiștii din tenis au fost cuceriți în anul 2014 de Eugenie Bouchard. O blondă zveltă care mânuia admirabil racheta și care se mișca foarte ușor pe teren. A fost anul în care a urcat vertiginos în clasamentul WTA și a ajuns pe locul 5. În plus, a jucat finala de la Wimbledon, dar a reușit să ajungă și în semifinale la Australian Open și Roland Garros.

 

Ceva s-a întâmplat după acel moment senzațional. Câțiva jurnaliști au scris despre apetența ei pentru vacanțe luxoase și achiziții scumpe. În concluzie, nu mai părea foarte atrasă să muncească din greu pe terenul de tenis, așa că eșecul a fost previzibil. O recunoaște și ea într-un interviu în care a încercat să explice ce s-a întâmplat.

„Da, faima vine foarte repede în tenis. Cred că e lucrul pentru care sportivii sunt cel mai puțin pregătiți. Ești antrenat și pregătit pentru rezultate și nu te aștepți la așa ceva. Eu nu am fost pregătită pentru lucrurile care au venit odată cu faima.

Nimeni nu poate ști ce te așteaptă. Nici să te pregătești nu prea poți, pentru că faima s-ar putea să nu vină și ajungi să te vezi mai bun decât ești”, a spus Eugenie Bouchard, citată de First Sportz.

După opt ani de la cel mai bun moment al său își pregătește întoarcerea pe terenul de tenis. A încercat și în anul 2021, dar s-a accidentat la umăr și a trebuit să-și ia o vacanță de un an. Acum va participa la un turneu ITF de 100.000 de dolari din Florida.

Eugenie Bouchard are 28 de ani și se află pe locul 1045 WTA cu 1040 de poziții mai jos decât era în octombrie 2014. Ultimul meci oficial l-a disputat pe 17 martie 2021, în primul tur de la Monterrey, unde a cedat, 5-7, 6-7 (3), la chinezoaica Lin Zhu.

Urmăriți Impact.ro și pe