Simona Halep revine pe terenul de tenis. Care este primul turneu la care s-a înscris jucătoarea din România

Sorin Barbu 06.04.2022, 12:49

Simona Halep s-a refăcut după accidentarea de la Miami și este gata să se întoarcă pe terenul de tenis. Jucătoarea din Constanța s-a înscris la turneul de la Madrid, pe care l-a câștigat până acum de două ori.

Simona Halep va participa la turneul de la Madrid

Simona Halep s-a accidentat la coapsa stângă în timpul turneului de la Miami, unde a și apărut cu un bandaj mare. Medicii i-au spus că este vorba de o ruptură musculară și i-au recomandat să nu mai joace tenis trei săptămâni.

„Salutare! În timp ce mă antrenam ieri la Miami am simțit o durere ascuțită în piciorul meu stâng. M-am chinuit cu întinderea încă din semifinala de la Indian Wells și am sperat că îmi voi reveni, dar am fost să fac un RMN aseară și, din păcate, am aflat că este vorba despre o ruptură.

Corpul meu are nevoie de timp ca să se vindece și, drept urmare, nu voi participa la vreo competiție în următoarele trei săptămâni. Asta înseamnă că a trebuit să iau o decizie grea pentru a nu merge la Miami, Charleston și FED Cup.

Chiar dacă veștile pe care le împărtășesc sunt foarte dezamăgitoare, îmi păstrez încrederea din începutul excelent de an și sunt motivată să fac tot ce pot pentru a fi pregătită pentru sezonul pe zgură. Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru continuu din momentele bune și rele. Simo”, a transmis Simona Halep, pe rețelele sociale.

Jucătoarea din România a decis în premieră să nu-și facă recuperarea în țară și s-a dus la Academia Patrick Mouratoglou, locul unde a ales să se pregătească, după turneul de la Doha. Simona Halep a postat pe rețele sociale fotografii din timpul ședințelor de recuperare și a spus că lucrurile merg foarte bine și că speră să revină curând pe teren.

Sportiva de pe locul 20 WTA a decis unde va juca primul meci. S-a înscris la WTA 1000 de la Madrid, turneu care până acum câteva zile i-a aparținut lui Ion Țiriac. Sportiva din Constanța a jucat foarte bine la competițiile găzduite de capitala Spaniei. S-a impus de două ori, în 2016 și 2017, dar a și jucat două finale, în 2014 şi 2019.

Emma Răducanu, Karolina Pliskova, Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Paula Badosa, Barbora Krejcikova, Petra Kvitova, Leylah Fernandez și Cori Gauff sunt alte nume importante aşteptate la Madrid Open.

Ediția din 2021 a turneului de la Madrid a oferit premii totale de 3,2 milioane de euro în competiția masculină și de 2,5 milioane de euro în întrecerea feminină.

Urmăriți Impact.ro și pe