Stadionul din Ucraina, transformat într-o fantomă de bombardamentele armatei ruse. „Cea mai periculoasă infrastructură militară din oraș”

Sorin Barbu 12.03.2022, 16:13

Ucraina este sfâșiată de război de 17 zile. Zeci de oameni mor în fiecare zi, iar peste un milion și jumătate de ucraineni au plecat în pribegie, peste graniță. Atacurile armatei ruse au lovit necruțător orașele și au distrus locuințe, centrale electrice, magazine, spitale și grădinițe. Și stadioanele au avut de suferit. Arena echipei FC Desna Cherníhiv a fost practic ștearsă de pe fața pământului.

Stadionul din Cherníhiv, devastat de bombele armatei ruse

Au trecut 17 zile de când Ucraina a fost atacată de forțele ruse din ordinul lui Vladimir Putin, care a descris tot timpul acest conflict drept o „acțiune militară specială ”și nu un război sau o invazie. Ucrainenii varsă lacrimi amare pentru militarii care au murit, dar și pentru civilii, mulți dintre ei femei și copii, care au căzut pradă atacurilor.

Conform unor surse independente, țara vecină a suferit, în doar două săptămâni, distrugeri de peste o sută de miliarde de euro. Imaginile sunt groaznice. Orașe întregi sunt puse la pământ sau încă se mistuie sub povara flăcărilor.

Rușii au spus tot timpul că nu atacă decât obiective militare, dar bombele lor au lovit multe ținte civile. O astfel de dovadă o avem din Cherníhiv. Zilele trecute, atacatorii au distrus o maternitate și un spital de copii. Și stadionul a avut de suferit și a fost transformat într-o ruină, după atacul de azi-noapte. Aici evolua FC Desna Cherníhiv, formație aflată pe locul 7 înainte de suspendarea campionatului.

„Încă o dată, invadatorii de la Moscova au tras în cea mai periculoasă infrastructură militară din oraș: stadionul echipei locale. În aceste imagini puteți vedea care sunt urmările atacului nocturn.

Dar, vom reuși să reconstruim toate aceste obiective, vom fi mai puternici și mai buni. Vecinii, în schimb, vor trăi cu asta toată viața. Victorie pentru adevăr, victorie pentru Ucraina”, au mai scris cei de la FC Desná Chernihiv, pe pagina oficială de socializare.

La FC Desna a jucat și un fotbalist român, aproape un sezon. Constantin Dima se află acum la UTA și a fost îngrozit când a văzut imaginile. „M-au impresionat şi nu cred că poate exista cineva care să nu fie marcat de dezastrele provocate de războaie! În Ucraina sau oriunde altundeva. Legat de Desna, mă bucur foarte mult că nimeni de la stadion, de la club, nu a păţit nimic”, a povestit Constantin Dima, pentru digisport.ro.

Orașele Cernihiv, Harkov, Mariupol și Sumî sunt încercuite și se confruntă cu bombardamente puternice. Oficialii din Kiev se așteaptă la un atac foarte puternic asupra capitalei și au ridicat baricade și în centrul localității.

SURSA FOTO: Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe