„Dumnezeu nu iartă. Va veni Ziua Judecății.” Președintele Zelenski, mesaj pentru trupele lui Putin

Cătălina Burghelea 07.03.2022, 06:05
„Dumnezeu nu iartă. Va veni Ziua Judecății.” Președintele Zelenski, mesaj pentru trupele lui Putin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, duminică, prin intermediul unui clip video postat pe Instagram, un mesaj pentru armata rusă, responsabilă pentru atâta durere și suferință provocată cetățenilor săi. Liderul de la Kiev a ales „Duminica Iertării”, de Lăsata Secului pentru Postul Paștelui, ca să facă un ultim apel la soldații lui Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski are un mesaj pentru soldații ruși

Potrivit calendarului creștin ortodox, pe 6 martie, de Lăsata Secului, ultima zi înainte de cel mai aspru post este numită și „Duminica Iertării”. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut un mesaj extrem de dur, cu ocazia acestei zile, la adresa Rusiei, care a provocat suferință pentru milioane de oameni. Acesta a publicat un nou videoclip pe rețelele sociale, în ultima duminică dinaintea Postului Mare.

„Astăzi este Duminica Iertării. Dar nu putem ierta sutele de victime. Nici miile care au suferit”, a fost subtitrat videoclipul lui Zelenski.

„Și Dumnezeu nu va ierta. Nici astăzi, nici mâine. Niciodată. Și în loc de Iertare, va veni Ziua Judecății”, a mai spus președintele ucrainean.

Președintele Ucrainei face acuzații dure la adresa Rusiei

Zelenski acuză Rusia că plănuiește „crimă deliberată” prin bombardarea teritoriului ucrainean.

„Pentru mâine (n.r. – luni, 7 martie), Rusia a anunțat oficial bombardarea teritoriului nostru. Întreprinderile noastre din complexul de apărare. Majoritatea au fost construite cu zeci de ani în urmă de guvernul sovietic. Și acum se află în mijlocul unui mediu urban obișnuit”, a punctat Volodimir Zelenski. „Acolo lucrează mii de oameni. Sute de mii locuiesc în apropiere”, a continuat liderul de la Kiev.

Totodată, a adăugat: „Aceasta este crimă. Crimă deliberată”.

Carla's Dreams, despre președintele Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Liderii lumii, fără reacții în fața atrocităților comise de armata lui Vladimir Putin

Un videoclip publicat sâmbătă pe rețelele sociale a arătat părți ale unei fabrici de tancuri ucrainene în afara orașului Jytomyr, Ucraina, la aproximativ 140 de kilometri vest de Kiev, care a fost distrusă după loviturile militare rusești.

Zelenski a spus că nu a primit nicio reacție din partea liderilor mondiali.

„Și nu am auzit nicio reacție de la niciun lider mondial. De la niciun politician occidental. Nu există reacții la acest anunț. Gândiți-vă la sentimentul de impunitate al ocupanților: ei anunță atrocitățile care sunt planificate. De ce?”, se întreabă acesta.

Ministerul Regatului Unit al Apărării a declarat, duminică, că Rusia vizează zonele populate din Ucraina „probabil” pentru a destabiliza moralul țării.

Nou apel la NATO

De asemenea, președintele ucrainenilor a făcut un nou apel la Occident. Zelenski a cerut închiderea spațiului aerian al țării sale pentru toate avioanele și rachetele rusești. În cazul în care acest lucru nu este posibil, liderul Ucrainei vrea aeronave de luptă.

„Faceţi o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe. Suntem oameni şi este datoria voastră umanitară să protejaţi oamenii şi puteţi face acest lucru. Dacă nu o faceţi, daţi-ne avioane ca să ne putem apăra”, le-a transmis Volodimir Zelenski statelor membre NATO.

Dacă Alianța Nord Atlantică ar impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, există riscul real de a începe cel de-Al Treilea Război Mondial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...