Dosar penal pentru doi elevi din Târgoviște care s-au dus la școală cu un pistol și un briceag

Ana Anitoiu 17.02.2022, 13:55
Dosar penal pentru doi elevi din Târgoviște care s-au dus la școală cu un pistol și un briceag

Doi elevi din Târgoviște s-au ales cu dosar penal după ce s-au dus la școală cu un pistol cu bile și un briceag. Paznicul a văzut că adolescenții aveau obiectele interzise și i-a chemat pe jandarmii care se aflau în patrulare în zona unităților de învățământ.

Dosar penal pentru elevii care au mers la școală cu pistol cu bile și briceag

Cei doi elevi învață la Liceul „Constantin Brâcoveanu” din Târgovişte și au 17, respectiv 19 ani. Jandarmii au intervenit și au confiscat pistolul de tip airsoft și birceagul.

În plus, tinerii s-au ales cu dosar penal pentru port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice. Dosarul a fost trimis către Poliţia Municipiului Târgovişte.

Dosar penal pentru doi elevi din Targoviste
Elevii s-au ales cu dosar penal. Foto: freepik.com

Ce a pățit un alt elev care a mers la școală cu un pistol, de Valentine´s Day

Un incident similar a avut loc în Vâlcea, luni, de Valentine´s Day. Un elev în vârstă de 17 ani de la Colegiul Forestier din Râmnicu Vâlcea s-a lăudat că are la el un pistol airsoft, după care le-a spus jandarmilor care au intervenit că l-a cumpărat de pe un site de anunțuri.

În urma incidentului, elevului în vârstă de 17 ani i-a fost confiscată arma și i-a fost dată o amendă în valoare de 2.500 de lei. Jandarmii au precizat că în țară, armele de tip airsoft pot fi cumpărate doar de persoane cu vârste de peste 18 ani, iar posesorii au nevoie de avize speciale.

„Legea interzice folosirea ambelor categorii în public şi transportarea lor încărcate sau la vedere. Armele de tip airsoft sunt replici fidele ale armelor de tip letal. Designul, greutatea şi reculul contribuie la realismul lor. Din cauza acestor asemănări, pot fi uşor confundate cu armele de foc. Deşi mulţi le văd ca pe nişte jucării, ele pot constitui un pericol”, a mai spus reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea.

Aceasta a fost cea de-a treia oară în ultimele câteva luni când a fost găsită o armă airsoft asupra unui elev din județul Vâlcea. Într-unul dintre aceste incidente, în urma unor comentarii pe Facebook, un licean de la o altă școală a așteptat un elev de la Colegiul Forestier în fața porții și l-a luat la bătaie. Asupra agresorului au fost găsite un astfel de pistol și un cuțit.

Luna trecută, un alt adolescent din Râmnicu Vâlcea a tras cu un pistol airsoft asupra unui elev, pe care l-a așteptat să iasă de la cursuri. Totul a pornit de la o dispută de natură sentimentală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...