Simona Halep, pregătită pentru turneul de la Dubai. Ce cadou a primit de Valentine’s Day

Sorin Barbu 14.02.2022, 12:30

Simona Halep își începe aventura în turneul Dubai, trofeu pe care l-a câștigat în anul 2020 și care i-a adus un premiu de aproape 700.000 de dolari. Sportiva din România o va înfrunta în primul tur pe Alison Riske, o jucătoare de 31 de ani, aflată pe locul 55 WTA. Halep are un moral bun, lucru dovedit și de mesajul postat pe rețelele sociale cu câteva ore înaintea partidei.

Simona Halep, gata să dea lovitura în Dubai

După Australian Open, Simona Halep s-a despărțit de Daniel Dobre și Adrian Marcu, așa că în Dubai s-a dus fără antrenor. A însoțit-o doar un sparring partner francez, de la celebra academie a lui Patrick Mouratoglou, acolo unde Halep intenționează să se și pregătească. Sportiva din România nu a explicat de ce s-a despărțit de antrenorii din România, dar Ilie Năstase o susține și spune că jucătoarea noastră are suficientă experiență încât să nu mai fie nevoie să fie ghidată de cineva.

„Nu am căutat antrenor, am un sparring partner de la Academia Mouratoglou. O să vină cu mine la turneele acestea, să ne cunoaștem, apoi o să văd ce am de făcut. La finalul lui 2013 și începutul lui 2014 am mai fost în această situație (n.r. – fără antrenor) și a fost ok. Acum am mai multă experiență decât atunci, cred că o să-mi fie bine.

Vreau să văd cum termin aceste două turnee, mă întorc acasă, apoi plănuiesc să merg acolo, la Academie. Nu am mers niciodată și îmi doresc asta. Vreau să «investesc» în dezvoltarea pe care mi-o doresc în acest an”, a explicat jucătoarea aflată pe locul 29 în clasamentul WTA.

Simona Halep a câștigat în anul 2020 turneul de la Dubai și are planuri mari și în acest sezon. În prima partidă o va înfrunta pe Alison Riske, o jucătoare experimentată și valoroasă, ocupanta locul 55 în clasamentul WTA. Va fi al treilea meci al zilei pe terenul central și nu va începe mai devreme de ora 17.00.

Cele două sportive s-au înfruntat de patru ori, iar de fiecare dată s-a impus Halep, ultima partidă direct desfășurându-se în anul 2018 la Roland Garros. Dacă va triumfa și în această partidă, Simona Halep va da în turul doi peste Paula Badosa sau peste o jucătoare venită din calificări.

Simona Halep și-a început ziua cu zâmbetul pe buze și a postat pe Instagram o fotografie cu buchetul de flori primit de la soțul său, Toni Iuruc.

Urmăriți Impact.ro și pe