Ce se întâmplă dacă tastezi codul 67 pe telefonul mobil. E cel mai tare truc, e foarte util

Nicu Stan 11.02.2022, 09:58
Ce se întâmplă dacă tastezi codul 67 pe telefonul mobil. E cel mai tare truc, e foarte util

Ce se întâmplă dacă tastezi codul 67 pe telefonul mobil. E cel mai tare truc și, în plus, este foarte util. Telefoanele inteligente fac parte din viața noastră. Cu ajutorul lor, foarte multe activități devin floare la ureche. Poți identifica locul de parcare, poți porni căldura acasă, poți supraveghea copilul…etc.

Ce se întâmplă dacă tastezi codul 67 pe telefonul mobil. Este cel mai util truc

Chiar dacă mulți dintre utilizatori se folosesc de minunile tehnologice puse la dispoziție de telefoanele inteligente, nu toți posesorii de Android sau iPhone știu că dispozitivele lor au anumite coduri secrete. Cu ajutorul acestora se pot accesa anumite informații despre aparat, se pot schimba setări sau rula programe de diagnostic.

Codurile secrete și meniurile ascunse sunt folosite de producătorii de telefoane pentru a proba calitatea telefoanelor, într-un timp foarte scurt. Ca utilizatori de Android sau iPhone, aceste coduri se pot folosi, de cum le-ai aflat.

La ce ajuta codul IMEI
La ce ajuta codul IMEI

Cum poți să redirecționezi un apel

Cel mai tare truc pe care îl poți face cu aceste coduri, este redirecționarea apelului. Astfel, dacă în timp ce purtăm o conversație ne apelează cineva și dorim să redirecționăm apelul, acest lucru este foarte simplu de realizat tastând codul secret *#67#.

La ce ajută codul IMEI

În cazul în care telefonul este furat sau rătăcit, foarte utilă este cunoașterea codului IMEI. International Mobile Equipment Identity, pe scurt, codul IMEI, este un număr unic de identificare al oricărui dispozitiv mobil. Acesta poate fi aflat foarte simplu, tastând *#06#.

Cum suni cu număr privat

Mulți dintre utilizatori, din diverse motive, uneori doresc să apeleze fără să le fie afișat numărul de telefon. Deținătorii de iPhone pot face lucru acesta foarte simplu, tastând *#31#.

Cum îți păstrezi informațiile prețioase din telefon

De asemenea, fotografiile, fișierele video sau alte diferite tipuri de informații sunt de multe ori mai prețioase decât telefonul. Cei ce vor să le stocheze fără a încărca memoria telefonului pot apela la cardul SD. Simpla formare a codului *#273283*255*663282*# ajută la crearea de date pe cardul SD atunci când este vorba de telefoanele produse de Samsung.

Cum verifici apelurile redirecționate

În plus, în cazul în care nu există nicio rețea disponibilă, deținătorii de iPhone își pot verifica apelurile redirecționate tastând codul secret *#62#.

Unele dintre aceste coduri secrete sunt universale, cum este spre exemplu codul IMEI, altele nu. Nu în ultimul rând, este important, în momentul când folosim un astfel de cod secret să știm exact care ne este obiectivul și să formăm codul corect astfel încât să beneficiem pe deplin de dotările telefoanelor inteligente.

Urmăriți Impact.ro și pe