Android 12 pe Samsung. Setările pe care ar trebui să le actualizezi acum

Cătălina Burghelea 30.11.2021, 08:38
Android 12 pe Samsung. Setările pe care ar trebui să le actualizezi acum

Android este cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri din lume, rulând la peste trei miliarde de telefoane. Drept urmare, chiar și cele mai mici modificări ale sistemului de operare au potențialul de a afecta milioane de utilizatori. Dar, din cauza modului în care sunt livrate actualizările Android, este discutabil dacă aceste modificări fac într-adevăr o diferență.

Cum funcționează Android 12 pe Samsung

În ciuda acestui fapt, așteptăm mereu cu nerăbdare următoarea actualizare pentru Android, în speranța că va aduce schimbări semnificative. Apropo de asta, Android 12 s-a lansat, în sfârșit, pe mai multe telefoane. Iată ce trebuie să modifici.

Google a lansat prima versiune publică a sistemului său de operare Android 12 spre sfârșitul lunii octombrie, dar nu pentru toată lumea. A apărut mai întâi pe telefoanele Pixel produse de Google și urmează treptat pe telefoanele altor producători. Samsung îl face acum disponibil pentru telefoanele sale emblematice Galaxy, iar companii precum OnePlus, Oppo și Realme urmează să facă același lucru în săptămânile următoare.

Tot ce trebuie să știi despre noile funcții

Noile funcții din Android 12 nu sunt spectaculoase, dar Google a inclus o mulțime de completări de confidențialitate și securitate. În timp ce îți actualizezi telefonul, ar trebui să te asiguri că restul setărilor de confidențialitate sunt blocate. La urma urmei, Google este o companie construită pe date personale și publicitate direcționată.

Multe dintre cele mai mari modificări de confidențialitate din Android 12 se bazează pe permisiunile pe care le acorzi aplicațiilor de pe telefon. Când instalezi aplicații, acestea îți vor cere acces la cameră, contacte, fișiere, locație, microfon ș.a.m.d. Unele dintre aceste permisiuni sunt cruciale pentru ca aplicațiile să funcționeze.

Android 12 introduce o schimbare la confidențialitate, care să ajute la creșterea transparenței permisiunilor. Aceasta arată ce aplicații au accesat aplicațiile de pe telefonul tău în ultimele 24 de ore și permite să le interzici accesul ulterior. Este o modalitate simplă de a vedea ce aplicații îți „umblă” prin telefonul tău.

Verifică accesul la microfon și cameră

De ani de zile au existat zvonuri că Facebook folosește microfonul telefonului tău pentru a asculta ceea ce spui. Acest lucru nu ar fi adevărat, deși Facebook te urmărește în mai multe moduri. Una dintre noile setări de confidențialitate Android 12 ajută la infirmarea și mai mult a mitului interceptării.

Când o aplicație Android folosește microfonul sau camera telefonului, un mic punct verde va apărea în bara de meniu de sus, similar unei funcții adăugate de Apple în lansarea iOS 14 de anul trecut . Glisând în jos din colțul de sus al ecranului se deschide meniul Setări rapide, unde poți dezactiva instantaneu accesul la cameră și la microfon.

Șterge ID-ul de publicitate

Fiecare smartphone are propriul ID de publicitate ce permite aplicațiilor să conecteze date la dispozitivul tău, creând un profil al tău și al intereselor tale, astfel încât să îți poată afișa apoi anunțuri personalizate pe baza acestor informații. Deși este posibil să renunți la această personalizare a reclamelor pe Android de ceva timp, modificările din Android 12 fac o diferență subtilă.

Acum poți modifica setările pentru a împiedica terții să conecteze orice informații la dispozitivul tău în acest fel. Pentru a faceacest lucru, mergi la Setări – Confidențialitate – Anunțuri , apoi atinge Șterge ID-ul de publicitate. Asta nu va însemna că nu mai vezi reclame pe telefon, ci doar că reclamele nu se vor baza pe comportamentul și datele personale.

Se pune mare preț pe confidențialitate

În timp ce majoritatea noilor setări de confidențialitate din Android 12 se concentrează pe permisiuni, există o mulțime de opțiuni existente care te pot ajuta să îți protejezi datele și conturile. Poți găsi majoritatea opțiunilor de confidențialitate ale Android în aplicația Setări de pe telefon sau tabletă, navigând la meniul Confidențialitate. De aici vei găsi comutări simple, pentru a activa sau dezactiva accesul la cameră și la microfon.

Urmăriți Impact.ro și pe