Nicușor Dan, prima reacție despre greva STB. Edilul face acuzații grave: „Nu este spontană, ci ilegală și politică. Acțiune foarte gravă”

Cătălina Burghelea 20.01.2022, 09:00
Nicușor Dan, prima reacție despre greva STB. Edilul face acuzații grave: „Nu este spontană, ci ilegală și politică. Acțiune foarte gravă”

Joi dimineață, în Capitală, este grevă spontană la STB. Niciun mijloc de transport în comun, de suprafață, nu a ieșit din depou sau autobază. Angajații cer salarii mai mari cu 200 de lei, însă solicitarea nu poate fi îndeplinită deoarece ar băga în insolvență societatea, susține directorul Adrian Criț. Din cauza haosului de pe străzile orașului, primarul Nicușor Dan a intervenit cu o primă reacție.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a răbufnit în scandalul STB

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă în această dimineață. Sute de călători, care au plecat de acasă la prima oră, au întârziat la muncă din cauză că mijloacele de transport de suprafață nu au mai ajuns în stație. Este o grevă spontană a STB, după ce, miercuri, 700 de angajați au participat la un miting în care au cerut demiterea directorului general Adrian Criț.

Val de acuzații din partea edilului

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă reacție despre greva spontană a STB. Primarul spune că acțiunea este ilegaă și foarte gravă, afectând foarte mulți bucureșteni.

„Avem o grevă la STB, o acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni. Este grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă și-n stare de alertă nu se fac greve. Există o obligație legală să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă. Acțiunea în instanță este scrisă și depusă la Tribunalul București de către STB. Această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni. Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă. Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezile în acest sens. Este o grevă politică. Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări. Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunilor lor”, a transmis Nicușor Dan într-o conferință de presă, joi dimineață.

Transportul în comun este blocat în București! Niciun autobuz nu circulă

Capitala este paralizată, după ce șoferii STB de autobuze și vatmanii de tramvaie au decis că intră în grevă. Străzile Bucureștiului sunt pline de mașini, iar traficul este pe alocuri infernal. Forfotă este și în subteran, deoarece toți bucureștenii s-au refugiat la metrou. Iar firmele de ride sharing și-au triplat tariful!

Bucureştenii au luat cu asalt metroul

Compania Metrorex s-a văzut nevoită să suplimenteze trenurile, pentru a face față fluxului foarte mare de călători. Ordinea publică este asigurată de polițiști.

„Metrorex, împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază, iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2)”, potrivit companiei.

Prețurile la Uber și Bolt au explodat

De haosul din Capitală profită firmele de ride sharing, care aplică deja tarife de aproape trei ori mai mari, din cauza cererii crescute! O companie celebră a afișat în aplicație prețuri de 2,5 ori mai mari! S-a ajuns la situația în care o cursă care costa până acum 40 de lei să depășească chiar și 100 de lei, joi dimineață, ca urmare a grevei STB.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...