Bugetul pentru a doua etapă din programul „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în doar câteva minute. Câte vouchere au fost generate

Beatrice Dumitru 03.12.2021, 15:50
Bugetul pentru a doua etapă din programul „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în doar câteva minute. Câte vouchere au fost generate

Ediția de iarnă a programului „Rabla pentru elecrocasnice”, cu un buget de 34 de milioane de lei, a avut un succes uriaș. Bugetul s-a epuizat în doar câteva minute, dar au fost și persoane nemulțumite pentru că nu au putut accesa platforma. Programul „Rabla pentru elecrocasnice” va mai avea o singură etapă în luna decembrie.

Câte vouchere au fost generate

Bugetul pentru programul „Rabla pentru Electrocasnice”, etapa a doua, a fost de 14 milione de lei. Cele mai multe vouchere au fost emise pentru televizoare, 19.183, iar 9.592 pentru laptopuri, iar bugetul  s-a epuizat în doar opt minute. Anul acesta, Ministerul Mediului a mai derulat programele Rabla Clasic și Rabla Plus.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în această etapă a programului au fost generate 33.877 de vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete. Ediția de iarnă va mai avea o singură etapă, în perioada 10 – 16 decembrie, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile și uscătoare de rufe, dar și 200 de lei pentru aspiratoare.

Bugetul pentru a doua etapă din programul „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în doar câteva minute. Câte vouchere au fost generate
„Rabla pentru electrocasnice”, ediția de iarnă.

STS, despre problemele apărute la programul „Rabla pentru electrocasnice”

În această ediție a programului „Rabla pentru electrocasnice” au fost și probleme. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a precizat că au fost persoane care nu au putut accesa platforma și că aşteaptă explicații din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în acest caz.

„Interesul pentru această etapă a fost uriaș, iar din cauza numărului mare de accesări din păcate unii utilizatori au avut probleme de conectare. Suma de 14 milioane de lei înseamnă aproximativ 34.000 de persoane, iar aplicația a fost gândită ca pe minut să aibă acces fără probleme 75.000 de persoane”, a spus președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Reprezentanții STS au răspuns și au spus că aplicația utilizată de Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului nu a fost dezvoltată de erviciului de Telecomunicaţii Speciale, ci de o companie privată. Pentru programul „Rabla pentru Electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a preluat întregul volum de accesări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...