În cât timp s-a epuizat bugetul primei etape din programul Rabla pentru electrocasnice. Este un adevărat record

Nicu Stan 26.11.2021, 16:55
În cât timp s-a epuizat bugetul primei etape din programul Rabla pentru electrocasnice. Este un adevărat record

În cât timp a fost epuizat bugetul primei etape din programul Rabla pentru electrocasnice. S-a înregistrat un adevărat record. Prima etapă a Programului Rabla pentru electrocasnice a demarat vineri, 26 noiembrie, orele 10:00, moment din care doritorii au putut să genereze vouchere.

Voucherele pentru Programul Rabla pentru electrocasnice, epuizat. S-a stabilit un nou record

Prin Programul Rabla participanții au generat vouchere pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere. Astfel, cele 35.000 de vouhere s-au epuizat imediat, în doar câteva minute, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

De asemenea, etapa a doua, cea în care românii pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și calculatoare demarează pe data de 3 decembrie, tot de la ora 10.00.

Masinile de spalat s-au aflat in prima etapa a Programului Rabla, care a fost epuizat
Masinile de spalat s-au aflat in prima etapa a Programului Rabla, care a fost epuizat

Programul Rabla pentru Electrocasnice, etapa a treia

Programul Rabla pentru Electrocasnice are și o a treia etapă. Aceasta începe pe 10 decembrie, iar participanții pot genera voucehere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Bugetul alocat etapei care tocmai s-a finalizat a fost de 14 milioane de lei, iar valoarea unui voucher este de 400 de lei. Cele mai multe vouchere, 14.496, au fost generate pentru frigidere, alte 13.370 de vouchere pentru maşini de spălat rufe, în timp ce 7.135 de vouchere au fost generate pentru maşini de spălat vase, informează news.ro.

Ce valoare au voucherele pentru fiecare produs

Astfel, începând cu orele 10.00, persoanele fizice au avut posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere potrivite categoriei de electrocasnice pe care le-au dorit:

-400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;

-400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;

-400 de lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Voucherele puteau fi generate până pe 2 decembrie, însă au fost epuizate pe loc

Voucherele s-ar fi putut genera până pe data de 2 decembrie 2021, ora 23.59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape, după cum anunțase Ministerul Mediului.

Etapa a doua va începe vineri, 3 decembrie. În această etapă vor fi disponibile vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele, iar etapa a treia pe 10 decembrie, cu vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Valoarea voucherelor pentru fiecare dintre cele nouă echipamente disponibile în program este:

-500 de lei pentru laptopuri;

-400 de lei pentru mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare și uscătoare de rufe;

-300 de lei pentru mașini de spălat rufe și tablete;

-200 de lei pentru aspiratoare.

Un participant poate genera mai multe vouchere, însă pentru produse diferite

Nu în ultimul rând, fiecare român poate genera mai multe vouchere, atâta timp cât ele sunt pentru tipuri de produse diferite.

Urmăriți Impact.ro și pe