Ce studii are, de fapt, Andreea Esca. Mare surpriză

Andra Daoud 20.11.2021, 10:59

Andreea Esca este, fără doar și poate, cea mai cunoscută prezentatoare de știri de la noi din țară. De mai bine de 25 de ani prezintă principalul jurnal de știri de la Pro TV și toată lumea o recunoaște când o vede. Puțini știu însă ce pregătire profesională are Andreea Esca și cum a început pentru ea cariera în jurnalism.

Ce studii are Andreea Esca

Andreea Esca avea doar 23 de ani atunci când a apărut pentru prima dată la pupitrul știrilor Pro TV. De atunci prezintă principalul jurnal de știri al postului și a devenit o emblemă pentru canalul TV care a făcut-o cunoscută. Puțini știu însă că Andreea a cochetat cu jurnalismul și înainte de era Pro TV, iar primul ei job în televiziune a fost la Soti TV.

Experiența acumulată în televiziune a ajutat-o să devină cea mai cunoscută și mai apreciată știristă, dar, pe lângă anii de prezentat jurnale TV, Andreea Esca are și studii în jurnalism, care au contribuit la perfecționarea ei.

Cunoscuta prezentatoare de știri a fost elevă a școlii cu program sportiv Emil Racoviță, după care a intrat la liceul Gheorghe Lazăr, unul dintre cele mai bine cotate din București. După liceu, a decis să se îndrepte către jurnalism și a fost admisă la Școala Superioară de Jurnalism, pe care a absolvit-o în 1990.

Studiile nu s-au terminat odată cu absolvirea facultății, pentru că Andreea Esca a vrut să se perfecționeze și a urmat programe de instruire în străinătate.

Ce studii are, de fapt, Andreea Esca. Mare surpriză
Ce studii are, de fapt, Andreea Esca. Mare surpriză

Andreea Esca a făcut un stagiu de pregătire la CNN

După ce și-a început cariera în televiziune, Andreea Esca a vrut să devină din ce în ce mai bună, așa că s-a axat pe programe de pregătire profesională din străinătate. A făcut cursuri în cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent de la Praga și a urmat un curs și în Atena, în 1994.

Însă de departe cel mai important stagiu de practică este cel pe care prezentatoarea l-a urmat în cadrul CNN, în Atlanta. Revenită în România, a acceptat oferta celor de la Pro TV de a prezenta jurnalul de seară. Televiziunea s-a lansat pe 1 decembrie 1995, iar Andreea Esca a fost pe post încă din prima zi și până în prezent.

Cu excepția perioadelor de concediu și a weekend-urilor, Andreea Esca prezintă, de aproape 26 de ani, cel mai important calup de știri de la Pro TV, în fiecare seară. Pe lângă cariera în televiziune, știrista și soțul ei au mai investit în diverse afaceri: dețin un lanț de magazine care comercializează produse cosmetice și s-au implicat și în afaceri imobiliare. Andreea Esca are și o revistă online, AList Magazine, de care se ocupă.

Urmăriți Impact.ro și pe