Centralele termice de apartament, interzise şi la noi în ţară. Ce vor avea românii în case în locul lor

Stan Filon, Alexandru Puiu 19.11.2021, 17:38
Centralele termice de apartament, interzise şi la noi în ţară. Ce vor avea românii în case în locul lor

Vin vești proaste pentru români! Centralele termice de apartament vor fi interzise şi în România! Tanczos Barna a venit cu detalii legate de ultimul proiect pe care îl pregătește Ministerul Mediului, prin care se urmărește eliminarea noxelor produse de centralele de apartament.

Centralele termice de apartament vor fi interzise şi la noi în ţară

Centralele de apartament vor fi interzise în România. Dezvoltatorii imobiliari care construiesc acum blocuri vor fi obligați prin lege să construiască centrale comune, cu care să încălzească blocurile respective sau locatarii se pot lega la sistemul centralizat de încălzire. Locatarii nu vor mai avea voie să își monteze centrale proprii.

”Atât ministerul, cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocați în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată”, a scris Tanczos Barna, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Centralele termice de apartament vor fi interzise si la noi in tara
Centralele termice de apartament vor fi interzise si la noi in tara

Vinerea Verde trage un semnal de alarmă asupra poluării

Ministrul face referire și la campania Vinerea Verde, prin care atrage atenția asupra faptului că, optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, putem reduce poluarea care provine din trafic și amintește și de încălzirea verde a locuințelor, pentru care trebuie să găsim soluții rapide.

”Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, anunță ministrul Mediului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...