Panică într-un bloc din Săcele, după ce un soț gelos a dat foc casei. Peste 40 de locatari au fost evacuați din calea flăcărilor

Cătălina Burghelea 10.11.2021, 08:56
Panică într-un bloc din Săcele, după ce un soț gelos a dat foc casei. Peste 40 de locatari au fost evacuați din calea flăcărilor

Momente de groază într-un bloc din orașul Săcele, județul Brașov. Peste 40 de locatari au fost evacuați dintr-un bloc cuprins de flăcări, din cauza unui incendiu care provocat de un bărbat gelos. Focul a izbucnit într-un apartament și s-a propagat rapid.

Panică în Săcele, după ce un bărbat gelos a dat foc apartamentului său

A fost panică într-un bloc din Săcele, județul Brașov, după ce un soț gelos a dat foc casei. Mai mult de 40 de vecini ai bărbatului au fost evacuați de urgență de pompieri. Opt adulți și patru copii au avut nevoie de îngrijirea medicilor, după ce au suferit atacuri de panică.

Peste 40 de locatari ai unui bloc din oraşul braşovean Săcele au fost nevoiţi să-şi părăsească locuințele, din cauza unui incendiu izbucnit într-unul dintre apartamente.

Pompierii i-au scos pe locatari pe geam, cu ajutorul scării de salvare la înălţime, din cauză că focul deja cuprinsese locuințele oamenilor. Focul ar fi fost pus intenționat de un bărbat de 43 de ani, au declarat polițiștii brașoveni. Piromanul a fost dus la audieri.

Vecinii piromanului au fost evacuați de urgență

Marți seară, într-un bloc din Săcele s-a dat alarma. Un bărbat gelos a dat foc locuinței, iar flăcările au cuprins rapid și celălalte apartamente. De vină ar fi un individ de 43 de ani, care a dat foc casei în care locuia, iar apoi a încercat să fugă. Din cauza fumului dens din bloc, pompierii au evacuat opt persoane, șase dintre acestea fiind scoase de la etajele 3 și 4, cu ajutorul unei autoscări. Alte 40 de persoane au fost evacuate.

Momentele de groază le-au dat oamenilor atacuri de panică. Opt persoane, printre care și 4 copii, au primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital.

„Opt persoane au suferit atac de panică şi li s-a acordat asistenţă medicală la faţa locului de către personalul medical. Toate cele 8 persoane, printre care 4 copii, au refuzat transportul la spital”, a declarat ISU Braşov.

Individul a fost prins și dus la audieri

Bărbatul gelos, care și-a incendiat apartamentul, a fost prins ulterior de un echipaj de jandarmi și dus la audieri.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a precizat că incendiul a izbucnit la etajul unu al unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare din Săcele.

Nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale

Potrivit Poliţiei Judeţene Braşov, în urma primelor cercetări făcute, oamenii legii au depistat un bărbat de 43 de ani, din Săcele, bănuit de săvârşirea faptei.

”În jurul orei 17.40 Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată cu privire la producerea unui incendiu în interiorul unui imobil situat pe raza municipiului Săcele, din județul Brașov.

La fața locului s-au deplasat de îndată forțele de ordine în vederea protocolării evenimentului și lichidării incendiului.

În urma evenimentului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au depistat o persoană de sec masculin, bănuită de săvârșirea faptei, acesta fiind un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Săcele, județul Brașov.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul unității de Poliție, în vederea audierii și stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, a spus Nadia Olaru, de la IPJ Brașov, pentru Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...