Tragedia continuă la Oituz, după ce incendiul de pădure s-a extins pe 28 de hectare. Pompierii intervin pentru a cincea zi consecutivă

Elena Avramescu 04.11.2021, 10:57
Tragedia continuă la Oituz, după ce incendiul de pădure s-a extins pe 28 de hectare. Pompierii intervin pentru a cincea zi consecutivă

Veștile nu sunt tocmai bune după ce incendiul de pădure de pe fondul Ocolului Silvic Privat Oituz s-a extins pe 28 hectare, conform informaţiilor furnizate, joi, de purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Incendiul de pădure de la Oituz s-a extins pe 28 de hectare

Astfel că pompierii intervin pentru a cincea zi consecutivă şi fără întrerupere în încercarea de a stinge flăcările.

Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 41 pompieri cu 10 mijloace de la ISU Bacău, 17 pompieri cu 5 mijloace de la ISU Covasna, 18 lucrători şi 5 auto de la Ocolul Silvic Oituz şi 4 voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz. În total sunt 58 pompieri, 10 lucrători ai Ocolului Silvic şi 4 voluntari SVSU, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, potrivit Agerpres.

În decursul zilei de ieri, între 18 şi 20 de hectare de litieră formată din pin, gorun şi fag au fost extrem de afectate de incendiul care a izbucnit, duminică, în pădurea Ocolului Silvic Privat. Pompierii au intervenit rapid în încercarea de a stinge flăcările, după cum a informat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

Incendiul de padure de la Oituz s-a extins pe 28 de hectare
Incendiul de padure de la Oituz

Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 39 de pompieri militari cu 13 mijloace de la ISU Bacău, 19 pompieri militari cu patru mijloace de la ISU Covasna, 14 lucrători, 10 voluntari şi cinci auto de la Ocolul Silvic Oituz şi şase voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz.

În total sunt 58 de pompieri militari, 14 lucrători ai Ocolului Silvic şi 16 voluntari. Suprafaţa afectată este de circa 18 – 20 hectare litieră pin, gorun, fag, a spus, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, potrivit Agerpres.

Incendiul de la Oituz a izbucnit duminică, în jurul orei 15,00 iar de atunci pompierii au intervenit în ultimile trei zile pentru a stinge flăcările. Pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămase neexplodată, care pot pune în pericol forţele participante, la locul evenimentului s-a deplasat chiar şi echipa pirotehnică a ISU Bacău, cu o autospecială pirotehnică.

Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...