La ce oră începe evenimentul Apple din 18 octombrie și ce produse vor fi lansate

Emanuela Pană 18.10.2021, 16:47
La ce oră începe evenimentul Apple din 18 octombrie și ce produse vor fi lansate

Astăzi, 18 octombrie, este o zi mare pentru fanii Apple, care stau cu sufletul la gură în așteptarea „Unleashed“, care va dezvălui noile produse ale gigantului din Cupertino. Acesta este pregătit să anunțe noul dispozitiv reproiectat, în timp de Google va prezenta noul telefon, Pixel 6. După evenimentul dedicat iMac și iPad Pro din primăvară, cel dedicat sistemelor de operare din vară și ultimul eveniment pentru lansarea iPhone 13 și iPad Mini din toamnă, se pare că Apple mai are de lansat câteva produse noi. Află în continuare despre ce produse este vorba, precum și ora la care va începe evenimentul de lansare.

La ce oră începe evenimentul Apple de astăzi

Apple a organizat un mare eveniment pentru ziua de astăzi, 18 octombrie, în care vor fi prezentate noile produse ale companiei. Noul eveniment se numește „Unleashed“, iar zvonurile spun că ar fi dedicat noilor modele de laptop-uri MacBook Pro, care vor folosi noi procesoare proprietare Apple.

Scriind în buletinul informativ „Power On“, chiar înainte de evenimentul Apple din septembrie, reporterul Bloomberg, Mark Gurman, preconiza că noul MacBook Pro „ar trebui să fie lansat în următoarele săptămâni. Apple face de obicei noile sale prezentări majore pentru Mac în octombrie. Deci, rămâneți la curent“.

Evenimentul va putea fi urmărit astăzi, în direct, de către toți fanii gigantului din Cupertino, direct de pe site-ul Apple. De remarcat că evenimentul a fost stabilit pentru o zi de luni, având în vedere că, de obicei, erau alese zilele de marți. Ceea ce rămâne la fel ca și până acum este ora la care va debuta evenimentul destinat lansării de noi produse. Marea prezentare va fi transmisă de la ora 20:00, ora României, în direct de la Apple Park, din Cupertino.

Cei din conducerea companiei nu au oferit detalii cu privire la natura evenimentului, fapt pentru care se speculează mult cu privire la noile produse care vor fi lansate. Apple tocmai ce a actualizat iPhone, iPad, iPad mini și Apple Watch, iar cel mai probabil „vedeta“ evenimentului din această seară va fi Mac. Se așteaptă ca „Unleashed“ să aducă două noi modele de MacBook Pro, unul de 14, care să înlocuiască modelul actual de 13,  echipat cu patru port-uri Thunderbolt și procesoare Intel.

Citește și: iPhone 13, lansat oficial. Toate noutățile despre bijuteria de la Apple

Ce produse vor fi lansate de gigantul american

Cel de-al doilea produs ar fi un nou model de 16, menit să înlocuiască singura generație de MacBook de 16, lansată în 2019. Ambele modele ar urma să aibă chipset-ul Apple Silicon M1X, echipat cu procesor cu 10 nuclee (8 performante și 2 eficiente), alături de procesoare grafice cu 16, respectiv 32 de nuclee.

Acestea nu sunt însă singurele produse așteptate, întrucât rumorile afirmă că o versiune „Pro“ a lui Mac Mini, tot cu procesor M1X, ar putea fi prezentată la evenimentul de lansare de la ora 20:00, alături de cea de-a treia generație de căști true wireless AirPods.

În cadrul evenimentului, Apple va anunța cel mai probabil și data de lansare pentru sistemul de operare macOS Monterey dedicat computerelor Mac, atât cu Intel, cât și cu Apple Silicon.

Sistemul de operare ar putea fi lansat la doar câteva zile distanțăm, probabil pe data de 21 octombrie, în timp ce noile produse ar putea intra la pre-comandă pe 22 octombrie, cu livrări care ar putea începe cu o săptămână mai târziu, pe 29 octombrie – asta dacă gigantul din Cupertino va respecta tradițiile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...