Ce s-a întâmplat, de fapt, la protestele anti-restricții, de sâmbătă seara. S-a lăsat cu amenzi uriașe

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 04.10.2021, 15:53
Ce s-a întâmplat, de fapt, la protestele anti-restricții, de sâmbătă seara. S-a lăsat cu amenzi uriașe

Au fost protest de amploare sâmbătă seara în țară, dar și București, împotriva măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar lucrurile au fost ținute sub control. Oamenii legii spun însă că au fost provocați de anumite grupuri care îndemnau la violențe. Polițiștii spus că au fost provocați, s-a aruncat cu apă și diferite obiecte în ei, așa că au acționat ca atare: au alicat 42 de amenzi destul de mari.

Ce s-a întâmplat la protestele anti-restricții de sâmbătă seara

Ministrul de interne, Lucian Bode, a spus că protestele împotriva restricțiilor au fost pașnice, deși printre manifestanți se aflau și grupuri care îndemnau la violențe și au atacat forțele de ordine cu apă și alte obiecte. ”Sâmbătă au avut loc proteste în 19 județe și municipiul București. Am înregistrat ca participând aproximativ 18 mii de persoane, din care 3.000 la nivelul județelor și 15.000 în București.

Forțele de ordine au acționat cu profesionalism, chiar dacă am observat că a stârnit discuții afirmația purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, prin care mulțumea că au protestat în siguranță. Eu nu pot să mulțumesc unor oameni care nu respectă legea, dar am văzut în București 15.000 de oameni care au ales să protesteze pașnic, în condițiile în care aveam informații că în interiorul lor se află grupuri care îndemnau la acte de violență. Cel puțin din acest punct de vedere e de apreciat că nu au acționat violent”, a adăugat el.

Ce s-a intamplat la protestele anti-restrictii de sambata seara
Ce s-a intamplat la protestele anti-restrictii de sambata seara

42 de amenzi, dar numărul acestora ar putea crește

La nivelul întregii țări, au fost aplicate 42 de amenzi, iar numărul acestora ar putea crește vertiginos, deoarece oamenii legii analizează acum filmările pentru a-i putea sancționa pe cei care au recurs la violențe.

”Cu toate că forțele de ordine au fost provocate, au fost stropite cu apă și lovite cu diverse obiecte, au reacționat profesionist și pe cei care s-au făcut vinovați de astfel de acte i-au extras, i au condus la secție și i-au sancționat. Vorbim de 8 astfel de persoane doar în municipiul București. Am aplicat 42 sancțiuni la proteste. Ele vor fi într-un număr mult mai mare, pentru că evaluăm imaginile și în funcție cum identificăm persoane care încalcă legea, îi vom sancționa”, a adăugat ministrul. Amenzile sunt în cuantum de 48.000 de lei, a precizat Bode.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...