Ce se întâmplă cu stimulentele financiare pentru nou născuți. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Stan Filon 13.09.2021, 14:42
Ce se întâmplă cu stimulentele financiare pentru nou născuți. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Direcţia Generala de Asistenţă Socială vine cu vești proaste pentru bucureștenii care devin părinți. Aceștia nu vor mai primi stimulentul pentru nou născuți, chiar dacă edilul Nicușor Dan a promis solemn anul trecut că acest stimulent va fi acordat și în anul 2021.

Ce face Primăria Capitalei cu stimulentul financiar acordat nou născuților

Update:

Primarul Nicușor Dan a venit cu un comunicat public prin care dezminte informația publicată recent de Direcţia Generala de Asistenţă Socială, care spunea că nu mai sunt bani pentru stimulentul financiar pentru bebeluși! Primarul spune acum că sunt bani și că ajutoarele vor fi acordate în continuare! Despre comunicatul respectiv Nicușor Dan a spus că a fost vorba despre o ”eroare umană”.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna şi persoane adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunţul apărut pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti nu corespunde realităţii. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilităţi, copii cu dizabilităţi, familii monoparentale şi sprijin pentru prevenirea abandonului şcolar. Acestea urmează să fie plătite în acelaşi cuantum ca până acum„, a precizat Nicuşor Dan luni, conform biroului de presă PMB.

Știre inițială!

Un comunicat sec venit de la Direcția Generală de Asistență a Muncipiului București i-a întristat pe bucureștenii care devin părinți. Anunțul a venit chiar luni, 13 septembrie, în prima zi de școală. Instituția a anunțat că începând de astăzi, cererile pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou născuți nu vor mai fi procesate și a comunicat și motivul.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse privind acordarea de stimulente nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. Această măsură nu afectează cererile depuse anterior datei de 13 septembrie 2021”, se arată în mesajul de pe siteul DGAMB.

Primaria Capitalei taie stimulentul financiar pentru nou nascuti
Primaria Capitalei taie stimulentul financiar pentru nou nascuti

Primăria sune că nu mai sunt bani

Așadar, Primăria Capitalei nu mai are bani pentru stimulentul financiar pentru nou născuți. Acesta er în valoare de 2500 de lei și a fost acordat prima dată în anul 2017. Ajutorul era foarte important, mai ales petru familiile cu venituri mici. Acest stimulent se acorda o singură dată, la nașterea copilului și se acorda în urma Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 297/2018.

Inițiatorul acestei Hotărâri de acordare a stimulentului a fost fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, care a aflat că acest stimulent a fost tăiat acum de Nicușor Dan. Reacția ei a fost una destul de virulentă!

Reacția Gabrielei Firea

”Nu erau bani aruncați pe fereastră, erau fonduri folosite în cel mai util mod de pe pământ. Dacă copiii nu sunt o prioritate, dacă familiile nu reprezintă o prioritate pentru o țară sau un oraș, atunci care sunt prioritățile? Îmi pun totuși întrebarea – unde se duc banii, câtă vreme noua administrație spune că nu are bani pentru nimic. (…) Acești bani care au fost aprobați de 3 ani în mandatul meu erau foarte utili. (…)

În ceea ce privește femeile însărcinate, nou-născuții, familiile monoparentale și familiile cu probleme financiare care cereau rechizite la început de an, aceste fonduri nu s-au mai dat în ultimele luni. Se renunță la ele. În campania electorală, dl Dan a promis că nu taie aceste stimulente financiare pentru cazurile sociale”, a spus Gabriela Firea, la Antena3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...