Primă pentru bebeluși. În ce orașe se acordă banii pentru nou-născuți

Iorgu Ianusi 05.03.2019, 16:33
Primă pentru bebeluși. În ce orașe se acordă banii pentru nou-născuți

Comuna Mischii din Dolj a decis să intre în rândul celor care stimulează creșterea natalității. Consilierii locali au decis ca fiecare familie să primească 1.500 de lei pentru fiecare copil nou-născut.

Anul trecut, în comina Mischii au fost născuţi 10 copii, iar anul acesta, de când s-a luat în calcul acest stimulent, sunt deja șase copii deja născuţi.

Comuna Mischii se află la aproximativ 10 kilometri distanţă de oraşul Craiova și, potrivit recensământului din 2011, în această localitate erau stabilite 1760 de persoane.

Primarul comunei Mischii, Gheorghe Popa, speră ca prin această „primă pentru bebeluși” să sporească numărul localnicilor.

„Am luat decizia în Consiliul Local Mischii, în urmă cu câteva zile. Cei 1.500 de lei îi vom acorda pentru copiii născuţi, începând cu 1 ianuarie 2019. Este o măsură necesară pentru că a scăzut foarte mult natalitatea la nivelul comunei.” Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii, județul Dolj

Prima pentru bebeluși, acordată și în orașele mari

Nu doar în localitățile în care se reduce drastic de la an la an numărul de locuitori s-a luat măsura unei prime pentru nou-născuți.

Spre exemplu, Brașovul acordă de anul acesta un stimulet în valoare de 1500 lei, dar impune câteva condiții. Unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul în Brașov iar nașterea trebuie să aibă loc în oraș. Evident, excepție vor face copiii născuți în alte localități din cauze independente de voința părinților (urgențe medicale, ninsori abundente, etc.).

Părinții brașoveni care vor să solicite ajutorul trebuie să depună solicitarea în cel mult 60 de zile de la naștere.

Și Bucureștiul acordă stimulentul financiar pentru nou-născuți în valoare de 2500 de lei. Dosarele se pot depune la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe