Imagini cu Clotilde Armand în sala unde se strângeau voturile pentru primărie? Avocat: “Mai flagrant decât atât nu există”. Cum se apără USR-ista

Ioana Bucur 06.08.2021, 23:50

Filmări controversate au apărut, vineri seară, în spațiul public. Imagini cu Clotilde Armand în sala unde se strângeau voturile pentru Primărie. Cum se apăă actualul edil al Sectorului 1.

Clotilde Armand reacționează după apariția imaginilor din sala unde se strângeau voturile

Update, vineri, 6 august, ora 23:45. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a avut o primă reacție după difuzarea imaginilor controversate. USR-ista susține că este vorba de un „fake-news” și că femeia din înregistrarea video nu este ea.

„Câteva precizări pentru televiziunele care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu ?. Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA. De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte. Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Imagini cu Clotilde Armand în sala unde se strângeau voturile pentru Primărie?

Vineri seară, noi imagini în care o femeie despre care se spune că ar fi Clotilde Armand în sala unde se strângeau voturile pentru Primărie au apărut în spațiul public. Pe înregistrarea video, aceasta poate fi văzută plimbându-se printre munții de buletine de vot. Mai mult, la un moment dat, aceasta pare că atinge câteva dintre acestea.

Avocatul lui Daniel Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1, a făcut un apel către procurorul Iaşinovsci să înceapă urmărirea penală in personam.

„Sută la sută este ilegal. Candidații au dreptul să intre în biroul electoral de circumscripție, au dreptul să asiste să observe numărarea, renumărarea orice fel de acțiune asupra voturilor, buletinelor de vod și proceselor verbale.

Nu au voie să intre în sala respectivă pentru ca altfel ar fi un haos. Nu au dreptul să intre în sala respectivă decât doar în mod excepţinal cu aprobarea unui membru al biroului și doar sub supraveghere a unei persoane, în caz excepțional a unui președinte de secție de post, şi asta dor dacă nu se găsește nu știu ce document.

În niciun caz nimeni nu are dreptul să atingă materialele electorale, ori ceea ce vedem aici este sortarea voturilor ceea ce vedem aici este practic o fraudă.

Somez public pe procurorul Iașinovschi să înceapă urmărirea penală im personam pentru că mai flagrant crezi si vedem acum nu există”, a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Daniel Tudorache, la Antena3.

Imagini cu Clotilde Armand în sala unde se strângeau voturile pentru primărie

Dan Barna și soțul lui Clotilde Armand, audiați

Soțul lui Clotilde Armand și vicepremierul Dan Barna vor fi audiați la Secția Specială în cazul fraudării alegerilor de la Sectorul 1, după ce procurorul instituţiei care a urmărit fiecare secundă de pe imaginile puse la dispoziţie de la camere, i-a găsit pe cei doi lângă sacii cu voturi.

Legea este clară, iar cei doi bărbați nu ar fi avut ce să caute lângă buletinele de vot. Mai mult, mii de voturi sunt analizate de poliţişti pentru că toate acele buletine de voturi au fost descoperite udate, nu se mai vede ce scrie pe ele, ce au ales de fapt alegătorii din sectorul 1. Sacii au fost găsiţi în apă. Primii, însă, vor fi audiaţi jandarmii, urmaţi de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...