Verdict dur pentru Liviu Dragnea! Vestea care îi dă planurile peste cap

Redacția IMPACT 29.01.2020, 14:01
Verdict dur pentru Liviu Dragnea! Vestea care îi dă planurile peste cap

Liviu Dragnea încearcă, prin mai multe metode să obțină o eliberare din spatele gratiilor, lucrurile nu sunt în favoarea sa.

O nouă înfrângere pentru Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a formulat o cerere de recuzare a magistratului care judecă o contestație formulată de fostul lider al PSD. Procesul de recuzare reprezintă un mijloc procedural prin intermediul căruia părţile pot solicita, în cazurile prevăzute de lege, îndepărtarea unuia sau a mai multor judecători din completul de judecată, potrivit definiției oferite de portalul Legeaz.ro.

Miercuri, Tribunalul București a respins această cerere prin care Dragnea solicita schimbarea judecătorului pe motiv că nu e imparțial, întrucât acesta a semnat un memoriu unde erau criticate chiar afirmaţiile fostului șef al PSD, transmite Mediafax.

„Am făcut o cerere de recuzare, întrucât dânsa a formulat o cerere de abţinere în care a invocat aceleaşi temeiuri în care le-a invocat şi prima judecătoare care s-a abţinut şi a cărei cereri de abţinere a fost admisă. Este vorba despre faptul că au semnat un memoriu către CSM cu privire la nişte afirmaţii făcute în mod special de domnul Dragnea.

Liviu Dragnea, cea mai recentă foografie cu el, de când s-a prezentat în fața Instanței. Foto: Inquam Photos/ George Călin
Liviu Dragnea, cea mai recentă foografie cu el, de când s-a prezentat în fața Instanței. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Atâta timp cât un judecător, din această perspectivă, semnează un asemenea memoriu, noi am considerat – ca şi prima instanţă, care a admis cererea de abţinere – că nu poate fi imparţială nici măcar aparent”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, la Tribunalul Bucureşti.

După deliberarea, Instanța a respins cererea de schimbare a judecătorului în cauză. Astfel, judecătorul care soluţionează procesul privind executarea pedepsei în dosarul „DGASPC Teleorman”, va rămâne în continuare în cadrul completului.

În prezent, Liviu Dragnea își ispășește pedeapsa care se ridică la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Acesta a depus deja mai multe cereri pentru a-şi anula această pedeapsă.

Urmăriți Impact.ro și pe