EXCLUSIV

Octavian Ursulescu dezvăluie secrete din culisele festivalurilor: ”Toto Cutugno și Franco Nero le-au curtat pe surorile Vlasov”. EXCLUSIV

Celebrul prezentator Octavian Ursulescu a legat prietenii, de-a lungul anilor, cu unii dintre cei mai mari artiști ai lumii, care ne-au vizitat țara, în anii comunismului. Octavian își amintește, cu nostalgie, și de Julio Iglesias, pe care l-a cunoscut în 1970, la Festivalul ”Cerbul de Aur”, din Brașov. Octavian Ursulescu a adunat un sac de povești, pe care ni le-a depănat, în interviul pentru impact.ro

Despre Julio Iglesias: ”De Crăciun, Julio îmi trimite din SUA o felicitare cu fotografiile numeroșilor săi copii”

Octavian Ursulescu vorbește cu însuflețire despre prietenul lui, Julio Iglesias, pe care l-a cunoscut în 1970, la ”Cerbul de Aur”, din Brașov: ”A mai venit apoi în țară după vreo 28 de ani, m-a îmbrățișat cu căldură și m-a invitat să-i prezint spectacolul, deși acest lucru nu era prevăzut (drept care organizatorii nici nu m-au plătit!). De fiecare Crăciun, Julio îmi trimite din SUA o felicitare cu fotografiile numeroșilor săi copii”. Dar, Octavian n-a uitat-o nici pe solista Kylie Minogue: ”Aflând că sunt corespondentul reputatei publicații muzicale americane ”Billboard”, ea m-a invitat în camera sa de la hotelul Aro din Brașov (invidiat de toți colegii din mass-media – îi înțeleg!), unde timp de o oră am realizat un amplu interviu”, a mai spus Octavian, pentru impact.ro.

Octavian Ursulescu dezvăluie secrete din culisele festivalurilor
Octavian Ursulescu și Toto Cutugno

Despre Toto Cutugno și Franco Nero: ”Le-au curtat pe surorile Vlasov”

La fel de drag i-a rămas și solistul italian Toto Cutugno: ”L-am întâlnit pentru prima dată când m-am dus special să-l consolez și să-l atenționez să fie mai atent pe viitor, atunci cînd a venit degeaba din Italia, înșelat de un așa-zis impresar escroc, la Polivalenta bucureșteană. L-am prezentat apoi la Craiova, într-un show alături de Ramona Bădescu (am fost și la masă la aceasta, Toto fiind efectiv o persoană simplă, sinceră, fără aere de star), la Sala Palatului, la ”Top Model România” (când le-a curtat pe surorile gemene Vlasov, împreună cu Franco Nero!), ne-am reîntâlnit la Focșani, în Piața Unirii, când nu și-a scurtat nici măcar cu un minut recitalul, deși era frig și ploua”. Pe Sandra am prezentat-o prima oară la Sala Palatului, la Festivalul internațional ”București 91”, și ne-am reîntâlnit, cu reciprocă bucurie, acum 2 ani la uriașul festival ”Discoteka”.

„Tot acolo, entuziasm…latin de ambele părți la reîntâlnirea cu Ricchi e Poveri, pe care-i prezentasem anterior în Piața Unirii din Focșani. Atunci erau încă 3, acum rămăseseră doar Angela și Angelo, așa că am conchis că sunt…”Angeli”! Chiar dacă între timp componențele se mai modificaseră, emoționante (și marcate cu strigăte de bucurie) au fost și reîntâlnirile, după 30 de ani, cu Saragossa Band, Goombay Dance Band, Boney M, Al Bano, Gibson Brothers, Jacques Hustin (din păcate primul câștigător al ”Cerbului de aur”, în 1968, a decedat), Therese Steinmetz… În afară de cei amintiți, numele cele mai ”grele”, la nivel internațional, pe care le-am prezentat au fost Gloria Gaynor, Alphaville, BZN, Middle of the Road, Romina Power, Suzy Quatro, Jose Feliciano, Eruption (și apoi doar solista vocală Precious Wilson), cu fiecare dintre aceștia stabilind relații de caldă amiciție, cu fotografii, interviuri, destăinuiri. În finalul răspunsului, două nume merită o tratare specială. Nu pot uita isteria provocată de Los del Rio, pe care i-am prezentat la Constanța, la concursul ”Miss Litoral”, în plină nebunie mondială a piesei lor ”Macarena”.

Iar o colaborare care m-a marcat (câți își mai aduc aminte că a evoluat la ”Polivalenta” bucureșteană) a fost cea cu faimosul Bob Geldof, alături de formația sa Boomtown Rats. Geldof, cunoscut pentru organizarea celebrelor concerte reunind toate marile vedete în slujba unor cauze nobile (”Aid for…”), a fost cât se poate de prietenos, am făcut cu el un amplu interviu. Că or fi și ”vedete” care pretind să găsească în cabine nu știu câte prosoape de o anumită culoare, ape minerale de la capătul lumii, șampanie de lux sau delicatese rare e mai mult ca sigur, unora li se urcă rău celebritatea la cap, dar n-am avut ”plăcerea” să mă intersectez cu asemenea personaje. Rămân cu imaginea lui Toto Cutugno acasă la Ramona Bădescu, la o masă obișnuită, gustând fericit preparatele culinare fermecate ieșite din mâna doamnei Liana, mama Ramonei, un adevărat ”chef”…”

Urmăriți Impact.ro și pe