Polițiștii protestează din nou cu fumigene în fața Ministerului de Interne. Motivul pentru care s-au adunat. Jandarmeria e gata să intervină

Nicu Stan, Radu Oprișan 25.03.2021, 15:49

Polițiștii protestează din nou cu fumigene în fața Ministerului de Interne. Jandarmeria e gata să intervină. Motivul pentru care s-au adunat este disponibil în articolul de mai jos. Jandarmii sunt prezenți la protest, pentru ca acesta să nu degenereze.

Polițiștii au ieșit în stradă chiar de Ziua Poliției. Cer demisia ministrului de Interne și dezghețarea salariilor

Polițiștii protestează din nou cu fumigene în fața Ministerului de Interne, chiar de ziua lor. Motivul pentru care s-au adunat aceștia reprezentat de mai multe nemulțumiri. De asemenea, Jandarmeria este prezentă la fața locului și este gata să intervină.

Sute de sindicaliști din mai multe organizații care reprezintă interesele polițiștilor protestează cu fumigene în fața Ministerului de Interne, chiar de Ziua Poliției.

Fumigenele sunt interzise a fi folosite in spatiul public
Fumigenele sunt interzise a fi folosite in spatiul public

Numărul protestatarilor, mult mai mare decât cel permis de pandemie

Cei aproximativ 400 de sindicaliști s-au strâns în fața Ministerului de Interne, în contextul în care regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului nu permit proteste cu mai mult 100 de participanți. În plus, în timpul protestului protestatarrii au aprins și fumigene colorate, chiar dacă utilizarea lor este interzisă în spațiile publice.

Astfel, sindicaliștii cer demisia conducerii MAI și sunt profund nemulțumiți că Guvernul le-a înghețat salariile. De asemenea, oamenii sunt nemulțumiți și de condițiile de muncă. Sindicaliștii spun că, spre exemplu, multe secții de poliție nu au toalete. Manifestația polițiștilor are autorizație de desfășurare până la ora 14:00.

Protestatarii așteptau alte câteva sute, din alte organizații sindicale

De asemenea, alte sute de membri ai unei alte organizați sindicale sunt pe drum. Cele alte câteva sute de persoane  urmând să se alăture manifestanților de la Ministerul de Interne.

Oamenii legii care participă la protest s-au îmbrăcat în veste reflectorizante, bat în tobe, suflă în vuvuzele și poartă pancarte cu diferite mesaje. Pootrivit sindicatului, protestul a fost determinat de faptul că ”Guvernul şi Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice şi profesionale ale familiei noastre ocupaţionale, ale pensionarilor şi ale celorlalţi angajaţi din România, dar şi pe fondul încălcării grosolane a drepturilor omului în România”.

Ce mesaje au transmis lucrătorii din Poliție

De asemenea, oamenii legii au mai scris pe pancartele pe care le-au purtat: ”Suntem în linia 1 de combatere a pandemiei. Peste 12.600 de angajaţi MAI infectaţi. 10% rata îmbolnăvirilor în MAI”, ”Protestăm împotriva discriminărilor şi abuzurilor” sau ”Subfinanţarea Poliţiei ucide. Cerem dotarea cu echipamente adecvate misiunilor încredinţate”.

La protest sunt prezenți și jandarmi, care au fost aduși la eveniment pentru ca situația să nu degenereze. Nu este primul protest al polițiștilor la care se folosesc fumigene. În 24 februarie a mai avut loc un protest la Palatul Cotroceni. Ca urmare a incidentelor de atunci, jandarmii au dat atunci patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliştilor.

Urmăriți Impact.ro și pe