Ce se întâmplă cu botezurile, cununiile și înmormântările, după 15 mai? Propunerea Ministerului de Interne

Luiza Moldovan / 11.05.2020, 14:54
Ce se întâmplă cu botezurile, cununiile și înmormântările, după 15 mai? Propunerea Ministerului de Interne

Ministerul de Interne a venit cu o propunere pentru cum să arate evenimentele de familie desfășurate în biserici (nunți, botezuri, înmormântări) după data de 15 mai. Ministrul Marcel Vela a propus ca aceste evenimente să nu adune un număr mare de persoane, pentru ca măsurile de distanțare socială să poată fi aplicate.

Numărul maxim de invitați admis să fie alături de prieteni, în momentele importante ale vieții lor

Evenimente, prin excelență, ale comunității, nunta, botezul și înmormântarea nu vor mai arăta așa cum le știam. Ministerul de Interne propune ca cel mult 16 persoane să participe la astfel de momente, lucru care, dacă va continua pentru o perioadă lungă de timp, le va redesena, în mod cert.

Un document emis de MAI anunță că astfel de evenimente se vor desfășura prin interzicerea participării în număr mare a invitaților. Maximum 16 persoane vor avea voie să vină să se bucure alături de prieteni sau rude sau să-și sprijine moral prietenii aflați în suferință din cauza pierderii cuiva drag.

Evenimente ale comunității prin excelență, nunțile și înmormântările vor arăta cu totul altfel, fie chiar și din 15 mai încolo
Evenimente ale comunității prin excelență, nunțile și înmormântările vor arăta cu totul altfel, fie chiar și din 15 mai încolo

“Măsuri de prevenție și control”

Desigur că se vor impune în continuare respectarea păstrării distanței sociale, astfel, că nici măcar cele 16 persoane nu vor putea interacționa, la nivel uman, așa cum ar fi normal.

“Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane – maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”, arată documentul emis de MAI, cu măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului, propuse pentru a intra în vigoare începând cu starea de alertă, din data de 15 mai 2020.

Rămâne de văzut dacă aceste reguli vor fi respectate, având în vedere faptul că mulți au fost cei care au sfidat regulile cu bună-intenție și, pur și simplu, și-au pregătit banii de amenzi, ca să-și cumpere puțină libertate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI