Accident în această dimineață la Iași, între un microbuz şi un autoturism. 6 victime suferă de traumatism cranio-cerebral

Aurora Popa 12.03.2021, 10:04

Accident în această dimineață la Iași. Tragedia s-a întâmplat după ce un microbuz care transporta muncitori şi un autoturism. 11 victime au fost implicate, vineri dimineaţa, într-o coliziune pe DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Podu Iloaiei, judeţul Iaşi.

Accident în această dimineață la Iași

UPDATE Potrivit informațiilor furnizate de prof.Univ.dr.Diana Cimpoesu-medic, șef UPU SMURD Iași, aflăm că în urma accidentului dintre microbuz și autoturism, s-au deplasat mai multe echipajele de terapie intensivă SMURD, mașina de victime multiple, echipaj de prim ajutor și echipaje de la serviciul de ambulanță. Primul ajuns a fost echipajul de prim ajutor, care a evaluat situația, toate cele 11 persoane fiind conștiente. Au putut să fie evacuate din autoturisme și din microbuz fără probleme iar după aceea au fost preluați, evaluați și au început tratamentul, unii refuzând transportul la spital.

Tipul de traumatisme este un traumatism cranio-cerebral, fără pierderea stării de conștiență, acest lucru fiind valabil la toate cele șase persoane. Se pare cp unele eprsoane au suferit și și traumatisme lombare, unul dintre pacienți are suspiciune de fractură de coloană lombară cu paraplegie. În aceste momente acesta se află în evaluare, iar dacă va fi nevoie, va fi transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate. Toate victimele sunt stabile și conștiente, acestea având vârste între 25 și 59 de ani.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În această dimineaţă, în jurul orei 07,11, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin apelul de urgență la 112 despre un accident rutier care s-a soldat cu victime omenești și care a avut loc la ieşirea din localitatea Leţcani către Podu Iloaiei. Mai multe persoane au fost transportate la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. De precizat este faptul că această coliziune a avut loc între un autoturim și un microbuz, a declarat Anca Vijiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Coordonatorul SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că în microbuz se aflau nouă persoane, iar în autovehicul două. Şapte dintre victime au necesitat asistenţă medicală. Cinci dintre ele vor fi duse la UPU de la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi, iar alte două la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Neurochirurgie. Una dintre victime refuză să meargă la spital.

În momentul actual se circula pe un singur sens, iar echipajele poliției rutiere urmează să stabilească cauza producerii accidentului.

Accident in aceasta dimineata la Iasi
Accident in aceasta dimineata la Iasi
Urmăriți Impact.ro și pe