Ascendent în Scorpion – ce înseamnă și care sunt punctele forte și slabe ale acestor nativi

Emanuela Pană 07.03.2021, 10:02

Pe lângă zodia propriu-zisă și compatibilitatea dintre semne, Ascendentul Zodiacal (ASC) reprezintă unul dintre cele mai populare subiecte de interes pentru cei pasionați de astrologie. Ascendentul se stabilește în funcție de intervalul orar al nașterii și se referă la personalitatea și tot ceea ce ține de planul individual al unei persoane. Află, în continuare, ce înseamnă să ai ascendent în Scorpion.

Ascendent în Scorpion. Ce înseamnă și cum te văd ceilalți

Persoanele cu ascendent în Scorpion sunt carismatice, misterioase și magnetice, fiind înzestrate cu o energie și o voință demne de invidiat. Puternici din fire, nativii cu ascendent în Scorpion nu se lasă ușor înfrânți, având un dezvoltat simț al apărării atunci când se află în încurcătură.

Știi că este o persoană cu ascendentul în Scorpion prin apropiere, pentru că îi poți simți efectiv prezența. Are o aură specială, care te anunță că este mai bine pentru tine să nu o provoci. Impune respect, ba uneori chiar teamă. Indiferent că sunt gălăgioși sau tăcuți, hotărârile nativilor cu ascendent în Scorpion ies mereu la iveală.

Rareori se întâmplă ca aceste persoane să treacă neobservate, deoarece reușesc să se facă plăcuți în societate destul de ușor. Încăpățânați și ambițioși, indivizii născuți cu ascendent în Scorpion nu se lasă ușor influențați, își păstrează părerile pentru sine și nu sunt adepții compromisurilor. Au principii clare pe care nu le încalcă, muncind până la epuizare pentru propriile idealuri.

Nu are sens să-i explici că ideile și planurile sale sunt irealizabile, pentru că nu-și va apleca urechea să te asculte. Fie va obține ce își dorește, fie va muri încercând.

Citește și: Culorile şi zodiile. Află ce culoare ţi se potriveşte în funcţie de semnul zodiacal

Care sunt punctele forte și punctele slabe ale acestor nativi

Nativul cu ascendent în Scorpion arată tuturor o imagine de om sigur pe sine, puternic, încrezător și calm, chiar și atunci când în sufletul lui se dă o luptă acerbă.

Cum sunt nativii cu ascendentul în Scorpion. Calități și defecte
Cum sunt nativii cu ascendentul în Scorpion. Calități și defecte

În ceea ce privește calitățile, menționăm că nativul cu ascendent în Scorpion este foarte energic, un excelent organizator și un conducător înnăscut. Această combinație de însușiri valoroase îl propulsează repede în funcții de conducere, unde, din păcate, este tentat să abuzeze de putere și să adopte un comportament dictatorial.

Deși sociabil și carismatic, nativul cu ascendent în Scorpion nu este o persoană deschisă, fiind mai degrabă o fire secretoasă, care nu spune ce gândește celor din jur, având deseori planuri secrete pentru viitor.

Celor cu ascendentul în Scorpion le place atât de mult să aibă intimitatea asigurată, încât uneori devin paranoici. Au nevoie să simtă mereu în control, punând la cale strategii în folosul lor. Atunci când acționează se bazează pe intuiție, însă o fac cu grijă și premeditare.

În plan sentimental, persoana născută cu ascendent în Scorpion pune mare preț pe siguranța relației, însă are tendința de a exagera, ajungând posesivă și geloasă.

Este binecunoscut faptul că Scorpionul este o zodie foarte puternică, iar atunci când se află la orizontul estic (deci în poziția de ascendent), este, în general, semnul dominant al întregii teme. Individul cu ascendent în Scorpion este adeptul cunoașterii de sine, care se autoevaluează cu obiectivitate și nu ezită să își recunoască defectele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...