Proteste de amploare în Rusia. Se cere eliberarea urgentă a lui Navalnîi. Mii de arestări au fost făcute deja

Stan Filon 31.01.2021, 20:39

Febra protestelor pentru suținerea disidentului Aleksey Navalnîi a cuprins întreaga Rusie, dar a ajuns și în România! Sute de mii de ruși au ieșit în stradă în peste 40 de orașe mari din Rusia. Cu toții cer eliberarea imediată a disidentului rus, dar cer și demisia lui Vladimir Putin.

Manifestaţie de amploare în Rusia, dar şi la Bucureşti

Update 31 ianuarie 20:30 – Numărul persoanelor reținute la proteste a trecut de 4.400, cele mai multe fiind arestate în Moscova (aproximativ 1.500). De asemenea, avocatul Iuliei Navalnîi a anunţat că soţia opozantului lui Putin a fost însă eliberată după trei ore, urmând să fie judecată.

Update 31 ianuarie 16:30 – Numărul persoanelor arestate în orașele Rusiei a depășit 3.000, după protestele violente. Antony Blinken, secretarul american de stat, condamna comportamentul forţelor de ordine şi cere eliberarea opozantului lui Putin – Alexei Navalnîi.

Polițiștii din Rusia sunt și ei pe străzi și încearcă să țină piept maselor de protestatari. Mii de oameni au fost arestați, după conflicte sângeroase cu forțele de ordine! Culmea, printre cei reținuți se numără și un copil în vârstă de numai 12 ani, reținut pe drum, în timp ce ieșea din magazin, în orașul Tver.

Ministerul rus de Interne a avertizat că forţele de ordine sunt pregătite să-i împiedice pe cei care vor îndrăzni să iasă în stradă duminică, relatează Euronews. Cu toate acestea, oamenii au ieșit din nou pentru a-l susține pe Navalnîi, aflat în detenție.

Protest și la București, în fața Ambasadei Rusiei

O mână de oameni s-au adunat și în fața ambasadei Rusiei la București pentru a cere eliberarea de îndată a principalului opozant al președintelui Vladimir Putin. Șase susținători ai disidentului rus s-au postat la prima oră a dimineții la poarta Ambasadei Rusiei la București cu pancartele pregătite. Oamenii militau pentru eliberarea disidentului Aleksey Navalnîi din închisoare. Acesta a fost arestat imediat cum a ajuns în Rusia.

Navalnîi a stat mai multe luni în Germania, acolo unde s-a tratat după ce a fost otrăvit. Sunt suspectate serviciile secrete rusești, deoarece disidentul este principalul opozant al președintelui Vladimir Putin. Cum s-a pus pe picioare, Navalnîi s-a întors în Rusia, unde a fost arestat pe loc.

Palat de un miliard de euro

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru susținerea sa, iar demonstrațiile s-au transformat în adevărate lupte libere între manifestanți și forțele de ordine. Mii șii mii de oameni au fost arestați!

În plus, Comisia Europeană pregătește noi sancțiuni pentru Rusia, dacă disidentul nu va fi pus în libertate imediat. Amenințările au mers până la oprirea lucrărilor la gazodictul Nord Stream 2.

În acest timp, Televiziune Publică din Rusia a făcut un reportaj de pe roprietatea de un miliard de euro despre care Alexksey Navalnîi spune că i-ar aparține lui Vladimir Putin. Aceasta este situată pe malul Mării Negre și este un adevărat colos. Reportajul a încercat astfel să discrediteze ancheta făcută de Navalnîi și urmărită pe YouTube de 100 de milioane de persoane. Reportajul spune că proprietatea aparține unui om de afaceri din transporturi, dar numele său va fi păstrat secret. Cu toate acestea, s-a recunoscut că proprietatea nu poate fi tranzitată nici pe calea aerului, iar motivul este unul simplu: în apropiere se află un obiectiv militar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...