Ministrul Sănătăţii, adevărul despre cifrele covid-19 din Bucureşti. „Realitatea e cu totul alta”

Stan Filon 22.01.2021, 10:19
Ministrul Sănătăţii, adevărul despre cifrele covid-19 din Bucureşti. „Realitatea e cu totul alta”

Situație fără precedent în România, unde cifrele oficiale făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică referitoare la noile cazuri de coronavirus sunt combătute chiar de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu! restricțiile urmează să fie relaxate, în timp ce un organism medical foarte important din Europa spune că ar fi o mare greșeală!

Ministrul Sănătății nu crede în cifrele oficiale aduse de Grupul de Comunicare Strategică

Reprezentantul Guvernul pune la îndoială pur și simplu cifrele oficiale aduse de Grupul de Comunicare Strategică și lasă să se înțeleagă că acestea nu reflectă realitatea, ba chiar că ar fi măsluite. În Capitală, urmează să fie relaxate restricțiile împotriva pandemiei de coronavirus, deoarece datele oficiale arată că cifra de incidență a cazurilor de coronavirus se află sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit datelor raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul rămâne în zona galbenă cu o incidență cumulată a cazurilor la 14 zile la mia de locuitori de 2,69. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost întrebat dacă ştim, de fapt, cât este de răspândit coronavirusul în Capitală. Acesta a venit cu un răspuns halucinant!

Ministrul Sanatatii nu crede in cifrele oficiale aduse de Grupul de Comunicare Strategica
Ministrul Sanatatii nu crede in cifrele oficiale aduse de Grupul de Comunicare Strategica

„E ridicol de puțin”

„E ridicol de puțin, știm că este răspândit. Nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Europa FM.

Cu aceste cifre oficiale, restaurantele, teatrele și cinematografele din Capitală ar putea fi redeschise foarte curând, mai ales dacă rata de infectare rămâne sub 3 la mia de locuitori. Cel care a venit cu anunțul relaxării restricțiilor a fost chiar prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

”Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Ce se întâmplă în România este exact ce nu ar trebui să se întâmple, dacă ținem cont de semnalul de alarmă tras chiar de Centrul European pentru Controlul Bolilor! Instituția susține că țările din Uniunea Europeană ar face o greșeală imensă, dacă ar relaxa restricțiile, deoarece mutaţiile din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia ale virusului SARS-CoV-2 reprezintă un risc foarte ridicat pentru Europa!

Aceste modificări sporesc transmisibilitatea virusului, iar țările din Uniuna Europeană nu doar că ar trebui să nu relaxeze restricțiile, ci chiar ar trebui să adopte unele mai stricte! Dacă nu vor face asta, numărul de îmbolnăviri va exploda, iar spitalele nu vor mai face față, atrage atenția Centrul European pentru Controlul Bolilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...