9 pași care să vă ajute să vă mențineți sănătoși iarna aceasta. Numărul șapte este vital

Stan Filon 03.01.2021, 20:36
9 pași care să vă ajute să vă mențineți sănătoși iarna aceasta. Numărul șapte este vital

9 pași care să vă ajute să vă mențineți sănătoși. Sănătatea primează pentru fiecare dintre noi, mai ales acum, în plină pandemie de coronavirus, când nu vrem sub nicio formă să ajungem la spital. Așadar trebuie să știm cum să rămânem sănătoși în anotimpul rece. Mai jos veți găsi sfaturi prețioase în acest sens.

9 pași care să vă ajute să vă mențineți sănătoși iarna aceasta

Primul pe listă este vaccinul antigripal. dacă nu l-ați făcut încă, trebuie să vorbiți cu medicul de familie, deoarece este foarte important. dacă puteți face și vaccinul anticoronavirus, cu atât mai bine! Gripa sezonieră, dar și noul virus se vor ține departe de dumneavoastră și vă veți simți mult mai protejat.

Trebuie să știți că după ce v-ați recuperat după un episod gripal sau chiar după o răceală, este necesar să vă schimbați periuța de dinți. Virusul de care ați suferit este posibil să se ascundă încă în vechea periță de dinți, așa că trebuie să renunțați la ea.

9 pasi care sa va ajute sa va mentineti sanatosi iarna aceasta
9 pasi care sa va ajute sa va mentineti sanatosi iarna aceasta

Cum să lupți împotriva depresiei

Iarna ne putem îmbolnăvi mai ușor de depresie. Unul dintre motive îl constituie lipsa razelor solare, care nu mai trec prin norii groși, iar starea noastră de spirit are de suferit. Psihologii recomandă vitamina D, exerciții fizice și terapia cu lumină.

Iarna, risăm să ne deshidratăm mult mai repede, deoarece din cauza frigului este posibil să nu simțit că ne este sete. Apa vă ajută corpul să mențină o temperatură normală, ajută toate procesele ce au loc în organism, menține articulațiile sănătoase și ajută sistemul digestiv să elimine toxinele.

Aerul uscat ne afectează pielea, așa că trebuie să menținem un nivel al umidității între 40 și 50%. În plus, folosiți creme care hidratează pielea.

Fibrele ne ajută să rămânem sănătoși

Fibrele din alimente precum ovăz, mere și nuci ar putea reduce inflamația și ar întări sistemul imunitar prin creșterea proteinelor cu rol antiinflamator. O persoană adultă are nevoie de 25 de grame pe zi.

Nutriționiștii spun că ciupercile conțin nutrienți ce ajută sistemul imunitar să rămână puternic, iar oamenii care le consumă pot astfel să fie mai mult timp sănătoți.

Stresul este un alt factor pe care trebuie să-l evităm, pentru a rămâne sănătoși. Se pare că sistemul nostru imunitar nu funcționează la parametri normali, atunci când suntem stresați, iar bolile ne pot ataca din toate părțile.

Deși irigarea nazală pare groaznică, s-a dovedit a fi o terapie complementară eficientă pentru alergii și infecții ale sinusurilor. Încercați să vă curățați nasul cu spray-uri cu apă de mare sau cu o soluție salină ( o cană cu apă, 1/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță de bicarbonat). Spray-ul cu apă de mare poate fi folosit și la copii. E important, spun medicii pediatri, să curățăm nasul copiilor înainte de a ieși iarna afară. Astfel, vor putea respira bine pe nas și nu o vor face pe gură.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...