8 restaurante și cafenele din București cu terase și grădini unde poți avea întâlniri sociale și profesionale

Iancu Andreea 07.04.2021, 16:51
8 restaurante și cafenele din București cu terase și grădini unde poți avea întâlniri sociale și profesionale

Mai multe restaurante și cafenele din București cu terase și grădini reprezintă locul ideal în care poți avea întâlniri sociale și profesionale, chiar și în pandemie. Având în vedere situația epidemiologică actuală, mulți patroni de localuri au încercat să găsească soluții pentru a supraviețui și pentru a oferi un loc relaxant și în conformitate cu regulile anti-Covid, pentru clienții lor. Noi ți-am pregătit un top al restaurantelor și cafenelelor din București, care beneficiază de terase și grădini, unde poți stabili întâlniri cu câțiva prieteni sau chiar parteneri de afaceri.

8 restaurante și cafenele din București. Te poți bucura de întâlniri la terase și în grădini, chiar și în pandemie

Traversăm cu toții o perioadă dificilă, dat fiind faptul că pandemia ne-a obligat să ne petrecem timpul mai mult în case și mai puțin în oraș. Chiar și așa, patronii mai multor localuri din București s-au străduit să aducă un strop de relaxare în acest peisaj marcat de restricții și măsuri ale autorităților și au amenajat restaurante și cafenele unde te poți întâlni cu prietenii sau partenerii de afaceri. Totul se desfășoară în spații precum terase și grădini, deci la exterior, pentru a minimiza riscul de infectare cu SARS-CoV-2. Iată un top al locurilor pe care le poți vizita în Capitală, pentru o ieșire în oraș.

LE BAB Bucharest, fereastră către București

Adresă: Calea Victoriei 12 A

Restaurantul este situat în Centrul Vechi al Bucureștiului și reunește bucătăria modernă cu gastronomia din Orientul Mijlociu. Dacă alegi să îi treci pragul vei descoperi preparate realizate de bucătari englezi cu experiență în restaurantele cu stele Michelin. Acest lucru este posibil tocmai pentru că locația din București reprezintă și prima extindere internațională a numelui Le Bab, acesta beneficiând de alte trei restaurante în Londra. De asemenea, priveliștea asigurată de clădirea impunătoare a CEC-ului ar putea reprezenta un plus. Meniul poate fi consultat pe site-ul localului și pe pagina de Facebook a acestuia și prezintă preparate savuroase cu specific oriental. Totodată, clienții pot comanda online, restaurantul oferind și servicii de tip takeaway.

Le Bab - Calea Victoriei 21A foto - Facebook/LeBab
Le Bab – Calea Victoriei 21A foto – Facebook/LeBab

NOMAD Skybar sau cum să admiri Capitala de la înălțime

Adresă: Strada Smârdan 30, Centrul Vechi, București

Dacă îți dorești să evadezi din aglomerația orașului și să te simți „în al nouălea cer”, poți încerca terasa restaurantului NOMAD Skybar, din Centrul Vechi al Capitalei. Situat la mansarda unei clădiri istorice, localul surprinde cu designul în stil eclectic și cu tavanul realizat integral din sticlă. Însă priveliștea este cea care face toți banii, clienții având posibilitatea să admire centrul istoric din București. De asemenea, meniul oferă cocktailuri și preparate culinare cu influențe din bucătării importante ale lumii, deci fie că apreciezi mâncarea italienească, franțuzească, americană sau asiatică, sigur vei găsi ceva pe gustul tău în oferta restaurantului. Poți încerca și serviciul takeaway, pe care localul îl pune, de asemenea, la dispoziție.

NOMAD Skybar foto - Facebook/NOMANSkybar
NOMAD Skybar
foto – Facebook/NOMANSkybar

Restaurantele STADIO, un lanț de restaurante și cafenele primitoare din București

Adresă: Stadio Union – Ion Câmpineanu 11 / Stadio Unirii – Bulevardul Unirii nr. 1 / Stadio Park – Șos. Nordului nr. 7-9, Parcul Herastrau

Fie că alegi Stadio Union, Stadio Unirii sau Stadio Park, vei fi întâmpinat cu zâmbete, ce-i drept ascunse deocamdată de măștile de protecție, dar și de o atmosferă primitoare și preparate unul și unul. De asemenea, toate cele trei locații oferă priveliști numai bune de admirat, din diferite colțuri ale Bucureștiului. Dacă îți dorești să savurezi un burger delicios sau o pizza care i-ar face invidioși chiar și pe italieni, poți vizita oricare dintre cele trei locații. Totodată, ai posibilitatea să îți comanzi mâncarea preferată și în regim takeaway, de pe site-ul restaurantului.

Restaurantele STADIO foto - Facebook/Stadio Restaurants
Restaurantele STADIO
foto – Facebook/Stadio Restaurants

Linea/ Closer to the Moon

Adresă: Strada Lipscani nr. 17

Așa cum susține și numele localului, poți fi mai aproape de lună dacă alegi să treci pragul restaurantului Linea/Closer to the Moon. Vei descoperi o amenajare inedită, cu terase transformate în igluuri, pe care le poți asemui unor stații spațiale și o priveliște care surprinde orașul de sus. Meniul este unul pentru toate gusturile, punând la dispoziție clienților chiar și un mic dejun delicios, în timp ce preparatele pot fi încercate și în regim takeaway. Consultă programul Linea pe pagina de Facebook sau pe site și îmbarcă-te în stația spațială Linea.

Linea/Closer to the Moon foto - Facebook/LineaClosertothemoon
Linea/Closer to the Moon
foto – Facebook/LineaClosertothemoon

Zen Sushi, pentru fanii stilului japonez

Adresă: București

Ești îndrăgostit de mâncarea japoneză? Atunci te afli în locul perfect, dacă optezi pentru o vizită la Zen Sushi. Există mai multe locații ale restaurantului în București, însă poți încerca terasele Zen Sushi Dorobanți și Zen Sushi Victoriei, dacă îți dorești un spațiu deschis în care să îți organizezi ieșirile în oraș sau întâlnirile profesionale. Meniul pune la dispoziție clienților mâncăruri sănătoase în stil japonez, precum celebrele rulouri cu orez învelite în alge nori, precum și sashimi, un preparat din pește crud și alte ingrediente fine. Dacă acestea nu sunt pe gustul tău, ai și feluri principale din carne de porc, pui sau vită, toate pregătite în stil japonez. Completează cu sake și o bere specială japoneză. De asemenea, ai la dispoziție livrările la domiciliu, dacă îți dorești să te bucuri în tihnă de preparate.

Zen Sushi foto - Facebook/ZenSushi
Zen Sushi
foto – Facebook/ZenSushi

Restaurant Diplomat, un strop de eleganță între localurile din București

Adresă: Șos. București-Ploiești nr. 2B

Dacă îți dorești o întâlnire de afaceri care să te reprezinte, alege terasa Restaurantului Diplomat. Locul este unul aparte, încărcat de istorie și tradiție, situat în zona de nord a Capitalei, chiar în apropiere de Fântâna Miorița și se remarcă între alte restaurante și cafenele din București. Restaurantul se află pe malul lacului Herăstrău și astfel oferă un decor aparte. Localul propune un meniu cu preparate rafinate, bazate pe rețete de tradiție, din bucătăria internațională. Descoperă un spațiu elegant, marcat de  ospitalitate și savoare deopotrivă.

Terasa Restaurantului Diplomat foto - Facebook/RestaurantDiplomat
Terasa Restaurantului Diplomat
foto – Facebook/RestaurantDiplomat

Pow Wow uimește cu un decor Belle Epoque printre alte restaurante și cafenele din București

Adresă: Calea Victoriei nr. 102-108

După cum chiar descrierea localului o spune, Pow Wow este un spațiu care își dorește să amintească de braseriile emblematice din perioada La Belle Epoque și se regăsește chiar în inima Bucureștiului. Decorul restaurantului este cel care surprinde din prima clipă, pentru ca apoi clienții să fie cuceriți de preparatele din meniu și ospitalitatea personalului. Cafeneaua poate fi un loc ideal atât pentru întâlnirile profesionale, cât și pentru ieșirile relaxante în oraș alături de persoane dragi sau chiar și de animăluțul de companie. Meniul este unul variat și satisface chiar și gusturile celor mai pretențioși clienți și poate fi cu ușurință găsit chiar în apropierea Bisericii Albe.

Pow Wow Foto - Facebook/PowWow
Pow Wow
Foto – Facebook/PowWow

Dabeef. Poftiți la friptură!

Adresă: Calea Floreasca nr. 111-113

Atunci când ai poftă de o friptură suculentă sau preparate de tip street food, alege să treci pragul localului Dabeef, pe care îl găsești în zona Floreasca din București. Terasa acestuia este una extrem de primitoare, însă experiența gustului preparatelor din meniu este cea care primează. Poți descoperi mâncăruri pe bază de carne, de la rața bao bun, la mini frigărui de vită Wagyu sau mini burger cu foie gras, toate fiind învăluite de o savoare aparte. Este un loc ideal pentru o întâlnire ca între bărbați sau pentru ieșirile cu prietenii.

Dabeef foto - Facebook/Dabeef
Dabeef
foto – Facebook/Dabeef
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...