65% dintre persoanele care folosesc aplicații de dating sunt îngrijorate că pot cădea victimă escrocilor

Ana Anitoiu 16.02.2022, 16:23
65% dintre persoanele care folosesc aplicații de dating sunt îngrijorate că pot cădea victimă escrocilor

Un sondaj a arătat că 65% dintre persoanele care folosesc aplicații de dating sunt îngrijorate că ar putea cădea victime ale escrocilor. Cercetarea a fost făcută de specialiștii de la Kaspersky, care au amintit de un film ce a devenit popular în ultima vreme.

Ce au răspuns utilizatorii aplicațiilor de dating la sondaj

Cei mai mulți dintre utilizatorii aplicațiilor de dating, adică 84%, s-au declarat pregătiți să se întâlnească cu o persoană la o săptămână sau o lună de la momentul la care au făcut cunoștință în mediul online și au început să poarte conversații.

Înainte de a merge la prima întâlnire, 50% dintre respondenții la sondaj spuneau că ar fi îngrijorați, în timp ce 38% se declarau entuziasmați. În plus, 65% dintre ei au recunoscut că se tem că întâlnindu-se cu oameni cunoscuți prin intermediul aplicațiilor de dating ar putea deveni victime ale unor escroci.

Specialiştii de la Kaspersky au amintit de filmul „Tinder Swindler” ce a intrat în topurile Netflix. Acesta este un documentar despre un escroc care s-a prezentat drept un miliardar bogat, s-a întâlnit cu mai multe femei cunoscute prin aplicația de dating și a obținut bani de la ele sub diverse pretexte, după care a dispărut.

Experții de la Kaspersky au adăugat că după ce acest film a devenit popular, Tinder a anunţat că bărbatul prezentat în documentar nu mai are acces pe platformă.

65% dintre persoanele care folosesc aplicatii de dating, ingrijorate ca pot cadea victima escrocilor
Specialistii au explicat ce masuri de siguranta isi pot lua utilizatorii aplicatiilor de dating

Ce trebuie să facă utilizatorii aplicațiilor de dating ca să se ferească de escroci

De asemenea, experții au explicat ce pot face utilizatorii aplicațiilor de dating ca să se ferească de escroci. Specialiștii au spus că, în primul rând, aceste persoane trebuie să nu distribuie fotografii ce dezvăluie informații private cum ar fi adresa la care locuiesc sau locul de muncă.

Persoanele care folosesc aplicații de dating mai sunt sfătuite de experții în securitate cibernetică să folosească funcţia de mesagerie încorporată a platformelor de dating. În plus, este bine ca utilizatorii unor astfel de site-uri să utilizeze o soluţie de securitate eficientă, ce le poate oferi o protecţie avansată pe mai multe dispozitive.

Mai este important ca persoanele care folosesc site-uri de dating să verifice din nou setările de confidenţialitate ale conturilor de pe reţelele sociale şi din aplicaţiile de întâlniri, astfel încât să se asigure că nu sunt accesibile public informaţiile sensibile și importante, cum ar fi adresa locuinței lor sau cea a locului în care lucrează.

Utilizatorii platformelor de dating pot reduce riscul de doxing printr-o autoverificare. Recent, a fost dat un semnal de alarmă pentru persoanele care folosesc site-uri de întâlniri online cu privire la atacurile de acest tip în care atacatorii expun online informații personale ale victimelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...