500.000 de euro pentru carantinarea străinilor care au intrat în România. Atât au plătit autorităţile din Arad de la începutul anului 2021

Elena Avramescu 06.10.2021, 17:46
500.000 de euro pentru carantinarea străinilor care au intrat în România. Atât au plătit autorităţile din Arad de la începutul anului 2021

Sumă uriașă plătită de autorităţile din Arad, de la începutul anului 2021, de aproximativ 500.000 de euro. Banii au fost folosiți pentru a ţine în carantină străini care au intrat în România, majoritatea migranţi ilegali, iar acum solicită Guvernului să modifice legislaţia pentru ca aceia cu teste PCR negative să nu mai fie trimişi în izolare pe cheltuiala statului.

500.000 de euro pentru carantinarea străinilor care au intrat în România

În acest sens, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a menționat că legislaţia nu a mai fost modificată de un an, astfel că migranţii sunt în continuare trimişi în carantină în pensiuni.

Judeţul Arad se află pe traseul migranţilor care ajung în ţara noastră şi vor să plece spre Occident, dar care trebuie trimişi în carantină 14 zile, conform regulilor stabilite la începutul pandemiei. Noi avem şase pensiuni înscrise în programul de carantinare, iar costul pe zi de persoană este de 230 de lei.

De la începutul anului, s-au plătit deja 500.000 de euro, însă începem să avem o problemă şi cu spaţiile, pentru că nu mai avem locuri unde să îi ţinem pe aceşti străini. În mai multe videoconferinţe am solicitat modificarea legislaţiei, pentru ca în baza unui test PCR negativ să nu mai trebuiască să punem în carantină aceşti oameni, a declarat Horea Timiş, potrivit Agerpres.

500.000 de euro pentru carantinarea strainilor care au intrat in Romania
Migranti

Toth Csaba, prefectul judeţului a spus că aceste centre de carantinare au fost instituite la începutul pandemiei pentru toate persoanele care nu pot fi carantinate la domiciliu, însă în acest val pandemic mai sunt doar migranţi, din cauza accentuării problemei migraţioniste.

De altfel, în ultimele şase luni, o singură persoană din România a mai fost carantinată în pensiuni din Arad, în rest a fost vorba de migranţi, cetăţeni străini sau apatrizi, a declarat prefectul, care a cerut Guvernului, la rândul său, să modifice legislaţia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...