Prin zațul de cafea turcească sau otomană din ceașcă ne poate prezice cineva viitorul?

Ileana Mlădinoiu 24.10.2020, 17:51
Prin zațul de cafea turcească sau otomană din ceașcă ne poate prezice cineva viitorul?

Prima întrebare care ne vine în minte atunci când auzim  denumirea cafea turcească sau otomană este dacă se referă strict la Turcia. Termenul cuprinde și cafelele produse în cadrul Imperiului Otoman, care se întindea din Africa de Nord până în Orientul Mijlociu, Balcani, Caucaz și Ucraina.

Zaț de cafea turcească sau otomană pentru prezicerea viitorului

Cunoscută și sub denumirea de „cafea orientală”, cafeaua turcească, din diverse motive, în principal politice, a fost redenumită  în funcție și de denumirea  locală, cum este cazul cafelei grecești, cafelei sârbe, cafelei cipriote, cafelei armenești, cafelei bosniace etc.

Indiferent de nume, pregătirea sa rămâne comună tuturor acestor țări otomane. Pentru cei neinițiați, o cafea rămâne o cafea indiferent de metoda de preparare. Pentru entuziaști, fiecare detaliu al acestei băuturi contează, de la cultivarea cerealelor până când ajunge ca băutură în ceștile noastre, ca să putem apoi să ne prezicem noi singuri  sau un medium viitorul.

Cum se ajunge la ghicitul în cafea

Căutăm cafeaua, boabe sau deja măcinată(să fie pulbere fină). În tradiția otomană, și nu numai, zațul de cafea depozitat la baza ceștii din care se bea va fi folosit pentru a citi viitorul celui care a băut cafeaua. Potrivit unui studiu recent, cafeaua îi ajută pe mulți să rămână sănătoși. Fundul ceștii din care am băut ne rezervă multe surprize, merită toată atenția.

Cum să citești viitorul în zațul de cafea și ce interpretare să dăm semnelor observate

După  obținerea zațului de cafea, farfuriuța este pusă deasupra ceștii și împreună cu ceașca sunt răsturnate. După ce le-am lăsat să stea câteva minute, ridicăm ceașca de cafea. Ridicarea ceștii de cafea marchează începutul interpretării informațiilor despre viitor.

Interpretarea începe cu depozitul de cafea sau simbolul farfuriei care, în acest caz, indică timpul prezent. Celei care ne ghicește îi pasă mult mai mult de farfurie. Farfuria vine cu răspunsuri care ne vor fi foarte utile.

Zatul de cafea turceasca sau otomana
Zatul de cafea turceasca

Urmează să ne concentrăm asupra întregii cești. Interpretarea începe întotdeauna de sus, după care coboară treptat până la fundul ceștii. Astfel, se respectă ordinea cronologică a evenimentelor și faptelor raportate.

Trebuie subliniat că citirea viitorului în zațul de cafea este considerată o tehnică generalistă ce poate prezice viitorul unei persoane. Oferă acces la evenimente viitoare foarte importante din viață. Atunci când mediumul care folosește această tehnică este supradotat, ne poate dezvălui detalii ce ne vor marca viața în viitorul apropiat sau îndepărtat. Mulți sunt surprinși de rezultatele acestei tehnici.

Citirea simbolurilor și interpretări ale simbolurilor

Vedem că zațul de cafea are o formă geometrică ca o cruce. Acesta este un semn al morții. Bulele reprezintă un flux semnificativ de bani, liniile orizontale un blocaj, liniile paralele o călătorie. Când zațul de cafea ne arată un vultur, este sinonim cu triumful.Un cerc este o victorie sau un triumf. Inima reprezintă iubirea, potcoava este sinonim cu norocul pe plan financiar, iar inelele reprezintă o uniune, după cum aflăm de pe orice site în legătură cu descifrarea simbolurilor .

Sigur că fiecare semn are propria interpretare și dezvăluie un eveniment viitor în viața noastră. Cel mai important lucru din toată această tărășenie este activarea imaginației, prin analiza simbolurilor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe