De-a lungul anilor, mai multe posturi de televiziune, cândva cu un succes răsunător, au dispărut de pe post. În timp ce unele și-au schimbat denumirea, altele au fost închise definitiv din diverse motive. Printre cele mai urmărite canale de televiziune au fost Tele 7 abc sau Acasă TV. Cel din urmă, deși și-a schimbat denumirea, telespectatorii nu au mai avut șansa să urmărească emisiunii de divertisment. Așa cum de altfel, se întâmpla în urmă cu ceva ani. Iată 5 televiziuni importante, care au dispărut. Cândva ne uitam la ele cu drag, dar acum nu mai există.
Tele 7 abc a fost unul dintre cele mai urmărite posture de televziune din România, cu un succes răsunător în anii ’90. Cele mai cunoscute emisiuni de divertisment, ce adunau la un loc nume mari din showbiz-ul autohton. Două dintre numele răsunătoare nume au fost pe vremea aceea Teo Trandafir și Mircea Badea. Cei doi au rămas și astăzi pe micile ecrane, iar succesul lor este la fel de spectaculos.
Tele 7 abc a început să transmită în 1994. Primul sediu a fost în București, pe Calea Victoriei nr. 155, la etajele 10 si 11.
Postul a fost realizată după un concept gândit de Mihai Tatulici . Acesta a demisionat în 1995, din funcția de Director general, pentru a se muta la Pro TV. Televiziunea a intrat în declin în 2002, condusă fiind atunci de Florin Călinescu. În 2004 a fost închis definitiv.
OTV s-a înființat în anul 2000 și a fost unul dintre cele mai conrtroversate și urmărite posturi TV. Televiziunea a fost înființată de jurnalistul Dan Diaconescu, asociat cu postul DDTV și a fost una dintre cele mai controversate mai ales, datorită emisiunii Dan Diaconescu Direct. În anul 2007, OTV a avut o cifră de afaceri de 7,9 miliarde de lei și un profit net de 1,4 miliarde de lei.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În cadrul emisiunii s-au dezbătut luni în șir diverse subiecte, printre cele mai cunoscute „cazul Elodia” sau scandalul dintre Tolea Ciumac și fosta lui soție, Magda.
În 2012, televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvență. Asta după ce, Tribunalul București a admis solicitarea societății Mamitzu Production SRL a cerut instanței declanșarea procedurii .
Romantica a fost o televiziune internațională de telenovele lansată de Zone Vision în 1998 în Polonia. În anul 2000 s-a lansat în România. În aprilie 2007 televiziunea a fost relansată în România iar pâna în 2009, Chello Zone a preluat controlul total.
Romantica a fost înlocuit cu Film Café, în anul 2012, când postul a început să difuzeze filme și seriale. De altfel, una dintre vedetele noastre s-au aflat la cârma acestei televiziuni. Este vorba despre Teo Trandafir, care din păcate, s-a retras după o perioadă.
Realitatea TV a apărut în anul 2001 ca un post generalist condus de Silviu Prigoană. Mai târziu, postul s-a reprofilat, iar 24 din 24 de ore s-au transmis programe informative. Realitatea TV a fost membră a grupului Realitatea-Cațavencu. De altfel, a fost prima televiziune din România, exclusive de știri.
Realitatea TV s-a închis în luna octombrie 2019, la ora 23 și 59 de minute. Postul online Realitatea Plus a preluat grila de programe Realitatea TV.
În 2017, Acasă TV și-a schimbat denumirea. Până la această decizie, telespectatorii au avut șansa să urmărească mai multe emisiuni de succes. Una dintre ele fiint „Povestiri Adevărate”, emisiune prezentată de Cabral și Mircea Solcanu. Acasă TV, post de televiziune dedicat femeilor, a devenit atunci Pro 2.
„Noi, de 21 de ani, prin Pro TV sau prin Grupul Pro încercăm să oferim atât știri obiective, cât și divertisment de calitate.
Misiunea noastră va continua să fie aceasta. În această toamnă ne dorim ca dintr-un grup de branduri să devenim un brand de grup.
Până acum canalele noastre secundare erau percepute ca entități distincte, dar din această toamnă universul PRO își dorește să devină mai puternic și să fie perceput ca un întreg, de aceea aceste canale secundare și Pro TV, împreună, ne dorim să funcționeze sub aceeași umbrelă PRO”, a delarat Lucia Antal în fața membrilor Consiliului Național al Audiovizualului, în 2017.