Simonei Halep, mesaj cu lacrimi în ochi după ce Ashleigh Barty a anunțat că se retrage din tenis. „Prietena mea, îmi vei lipsi în circuit”

Sorin Barbu 23.03.2022, 09:50
Simonei Halep, mesaj cu lacrimi în ochi după ce Ashleigh Barty a anunțat că se retrage din tenis. „Prietena mea, îmi vei lipsi în circuit”

Anunț șocant în tenis. Ashleigh Barty, jucătoarea care ocupă de 114 săptămâni primul loc în clasamentul WTA a anunțat că se retrage. Sportiva din Australia are doar 25 de ani și a câștigat trei turnee de Grand Slam. Simona Halep i-a transmis un mesaj emoționat și a mărturisit că a început să plângă în momentul în care a aflat vestea.

Ashleigh Barty a anunțat că se retrage din tenis

Ashleigh Barty se retrage din tenis. Anunțul surpriză l-a făcut chiar jucătoarea într-un interviu acordat în „The Guardian”. Sportiva va împlini 26 de ani în luna aprilie și a spus că este foarte fericită că a luat această decizie. Barty se află de 114 săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA și traversează o perioadă excelentă.

În acest an a jucat 11 partide și le-a câștigat pe toate. Ultima oară a apărut pe terenul de tenis pe 29 ianuarie, în finala de la Australian Open pe care a câștigat-o în fața lui Danielle Rose Collins.

„Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită.

În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul. Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri.Mă gândesc la asta de foarte mult timp. Am avut multe momente importante în carieră, care au avut un impact major asupra mea”, a declarat jucătoarea din Australia.

Pe lista WTA, Barty nu mai apare înscrisă la vreun turneu din următoarea perioadă.

„Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută.  După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri.

Mi-am dat seama că fericirea mea nu depinde victorii. Contează doar să dau totul. Acum sunt fericită și împlinită. Am dat tot ce am acestui sport. Sunt foarte fericită. Pentru mine, asta înseamnă succesul. Știu că oamenii nu vor înțelege, dar nu am o problemă cu asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc prin întreaga lume și să stau departe de familie”, a mai spus sportiva de pe primul loc din clasamentul WTA.

Simona Halep, impresionată de retragerea lui Ashleigh Barty

Mai mulți sportivi au transmis mesaje după ce au aflat vestea. Printre cei care au reacționat rapid a fost Simona Halep.

„Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi în ochi, nu? Prietena mea, îmi vei lipsi în circuit. Ai fost diferită, deosebită și am împărțit câteva momente grozave. Ce urmează pentru tine? Să devii campioană de Grand Slam în golf? Fii fericită și bucură-te de viața ta la maxim! Îmbrățișări și pupici, Simo”, a scris jucătoarea din România pe rețelele sociale.

Urmăriți Impact.ro și pe