21 de angajați de la IPJ Botoșani, trimiși în judecată de către procurorii DNA Suceava

Elena Avramescu 06.12.2021, 15:45
21 de angajați de la IPJ Botoșani, trimiși în judecată de către procurorii DNA Suceava

În cursul zilei de luni, procurorii DNA Suceava au anunțat că au trimis în judecată 21 de inculpați, iar majoritatea sunt polițiști în cadrul IPJ Botoșani – Serviciul Rutier fiind acuzați de infracțiuni de luare de mită.

21 de angajați de la IPJ Botoșani, trimiși în judecată

Se pare că toți cei 21 de inculpați ar fi luat mită pentru a nu sancționa conducătorii auto surprinși în trafic cu abateri de la regimul rutier.

În plus, în rechizitoriu, procurorii anticorupție declară faptul că inculpații ar fi primite de la șoferi prinși în trafic că au încălcat legea mai multe sume de bani, acestea fiind cuprinse între 100 de lei și 100 de euro.

În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpați, polițiști în cadrul I.P.J. Botoșani – Serviciul Rutier (inclusiv ofițerul de poliție), ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la 56 de conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în schimbul neaplicării sancțiunilor prevăzute de lege.

Într-un context similar, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, declarații de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect „punerea în circulație sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, deschis față de inculpatul persoană fizică, trimis în judecată sub control judiciar.

21 de angajati de la IPJ Botosani, trimisi in judecata
IPJ Botosani

Prin aceste demersuri, ofițerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia și emiterea unei soluții procedurale de netrimitere în judecată. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii și cele preventive dispuse în cauză, au spun procurorii DNA, potivit uni comunicat,

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...