2024, anul în care iese din scenă Vladimir Putin? Anunțul ciudat venit de la Kremlin

2024, anul în care iese din scenă Vladimir Putin? Anunțul ciudat venit de la Kremlin

Vladimir Putin este posibil să iasă din scenă în 2024. Acesta a fost la putere ca președinte sau prim-ministru de la începutul secolului și este cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Iosif Stalin. Rusia a modificat Constituția anul trecut, ceea ce îi va permite lui Vladimir Putin să candideze din nou la preşedinţie anul viitor. Ce anunț a făcut Kremlinul cu privire la viitorul președintelui rus.

Renunță Vladmir Putin la putere în 2024?

Următoarele alegeri prezidenţiale din Rusia ar urma să aibă loc la 17 martie 2024, iar campania electorală, aşa cum a fost planificată, ar trebui să înceapă în decembrie 2023. Organizațiile pentru drepturile omului, observatorii independenți și guvernele occidentale susțin că alegerile din Rusia nu sunt libere sau corecte, cu Vladimir Putin care a anulat, exilat sau întemnițat toți oponenții majori de-a lungul celor peste două decenii de când se află la putere.

Preşedintele Vladimir Putin nu a spus până acum dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale programate pentru anul 2024, după cum a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Liderul de la Kremlin nu este preocupat de campanie, deoarece este foarte ocupat cu alte probleme în această perioadă, a subliniat Dmitri Peskov.

2024, anul în care iese din scenă Vladimir Putin? Anunțul ciudat venit de la Kremlin
Vladimir Putin este la putere în Rusia din anul 2000.

Încă nu l-am auzit să spună dacă va candida sau nu. Asta înseamnă că este încă puţin devreme”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru cotidianul moscovit Izvestia.

Vladimir Putin a schimbat Constitușia pentru a mai putea candida la alegerile prezidențiale

Amendamentele la Constituţie adoptate în 2020 au șters cele patru mandate prezidenţiale ale lui Vladimir Putin de până acum și are posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024 şi din 2030, adică încă două mandate a câte şase ani.

În trecut, Vladimir Putin şi-a anunţat candidatura destul de târziu în perioada premergătoare alegerilor, deşi era evidentă pentru mulţi intenţia sa de a rămâne la putere.

Putin a candidat la președinte de patru ori, ultima dată în 2018, fără ca cineva să i se opună cu adevărat și cel mai probabil va fi la fel și anul viitor. Aleksei Navalnîi, cel puternic opozant al liderul de la Kremlin este încă închis. Kremlinul intenționează să testeze „mașina electorală” în cadrul alegerilor regionale programate pentru toamnă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...