2.000 de euro pentru mii de români. Proiectul a fost adoptat chiar astăzi

Mihai Roșoiu / 21.10.2020, 19:25
2.000 de euro pentru mii de români. Proiectul a fost adoptat chiar astăzi

Deputații au decis: 2.000 de euro pentru mii de români. Proiectul a fost adoptat chiar astăzi și va intra în vigoare în viitor. Au apărut și noutăți ân acest sens, care înseamnă o veste bună și pentru altă categorie.

2.000 de euro pentru mii de români. Proiectul a fost adoptat chiar astăzi

Microgranturile de 2000 de euro pe care statul urmează să le acorde au mai trecut o etapă. Deputații și-au dat acordul pentru ele și modificarea este legată de faptul că vor putea fi cerute și de către profesioniști.

Acești bani pot fi ceruți în principal de către IMM-urile care dovedesc că la finele anului 2019 n-aveau niciun salariat, PFA-urile din mai multe domenii de activitate, care sunt trecute în anexa 1 a OUG 130/2020, dar și cele implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu coronavirus, CMI-urile implicate, de asemenea, în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu coronavirus și, în fine, ONG-urile din domeniile de activitate din aceeași anexă 1.

Pentru ce pot fi folosiți banii

Sumele obținute pot fi folosite pentru achitarea datoriilor la furnizori sau către stat. Microgranturile mai pot fi folosite pentru achiziționarea unor materiale de protecție medicală. De asemenea, pot exista cheltuieli cu achiziția de servicii și reparații. Și chiriile pot fi achitate cu banii obțnuți din microgranturi, informează avocatnet.ro.

2.000 de euro pentru mii de români
2.000 de euro pentru mii de români

Deși pare imposibil de crezut, dacă vor exista bani necheltuiți din microgranturi, aceștia vor fi returnați în mod obligatoriu. Românii vor da banii înapoi  în maximum 30 de zile de la expirarea duratei contractului de acordare a ajutorului de stat.

Proiectul de lege trebuie semnat de președinte

„Sunt eligibile pentru accesarea granturilor privind capitalul de lucru și companiile sau ONG-urile care desfășoară activități în domeniul târgurilor și evenimentelor de afaceri, IT, tehnologie, digital, educație financiară, strategie și management, care nu s-au calificat pentru obținerea certificatului de urgență din cauza specificului activității lor (și anume organizare anuală, cu concentrarea veniturilor doar într-o anumită perioadă din an, nu doar în prima jumătate a anului, perioadă luată în calcul pentru stabilirea procentului de scădere de minim 25% prevăzut ca și condiție de eliberare a certificatului de situații de urgență).

2.000 de euro pentru mii de români
2.000 de euro pentru mii de români

În acest caz, scăderea de 25% cerută pentru eliberarea certificatului de situații de urgență se va calcula luând în calcul anul fiscal 2020 prin comparație cu anul fiscal 2019 sau, după caz, semestrul 1, respectiv semestrul 2 2020 prin comparație 2019”, se arată în proiectul de lege.

2.000 de euro pentru mii de români. Proiectul a fost adoptat chiar astăzi, însă înscrierile pentru granturile pentru capital de lucru ar putea să se termine înainte ca măsura dată de Parlament să devină oficială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI