1,5 milioane de euro au dispărut pentru Ianis Hagi! Ce s-a întâmplat cu românul în Scoția

Andrei Cezar 25.05.2020, 15:38

Cota de transfer a lui Ianis Hagi a intrat la apă, iar pe viitor nu sunt prevăzute vești prea bune. Dacă la începutul acestui an fotbalistul român avea o cotă de 6 milioane de euro, în prezent prețul fotbalistului român a scăzut cu aproape o treime. Totul din cauza pandemiei care a afectat inclusiv sportul rege.

Cota lui Ianis Hagi, în cădere liberă

La începutul anului, Ianis Hagi era unul dintre cei mai scumpi jucători români. În luna ianuarie valora 6 milioane de euro, potrivit Fanatik.ro.

Mutarea sa în Belgia, la Genk, era văzută drept pasul care ar fi trebuit să îi relanseze cariera. Însă după șase luni, a fost împrumutat de belgieni la Glasgow Rangers. Mutarea a fost făcută în momentul în care internaționalul român valora 6 milioane de euro.

Împrumutul acestuia la echipa din Scoția a însemnat și o diminuare a cotei sale, dat fiind faptul că Pemiership este considerat mai slab decât campionatul Belgiei. La câteva zile de la mutare, Ianis valora 5 milioane de euro. În luna aprilie, cota sa a cunoscut o nouă scădere, ajungând la 4,5 milioane de euro.

Între timp, campionatul Scoției a fost suspendat, iar primul meci pe care îl va juca Ianis va fi cel din luna august, împotriva celor de la Bayer Leverkusen, în optimile Europa League. În acest context, cota fotbalistului român ar putea suferi o nouă scădere și se estimează că va fi evaluat la aproximativ 3,5 milioane de euro, la fel ca în luna aprilie 2019.

1,5 milioane de euro au dispărut pentru Ianis Hagi! Ce s-a întâmplat cu românul în Scoția
1,5 milioane de euro au dispărut pentru Ianis Hagi! Ce s-a întâmplat cu românul în Scoția

Soarta lui Ianis Hagi, incertă

Potrivit presei din Belgia, cei de la Genk sunt pregătiți să-l vândă pe Hagi Jr. Ceea ce înseamnă că o întoarcere la echipă este aproape imposibilă. Prima opțiune de cumpărare o are Glasgow Rangers, însă italienii de la Lazio s-au interesat și ei de soarta fotbalistului român.

Presa din Scoția dă ca sigur transferul definitiv al lui Ianis la Glasgow, iar suma pe care ar urma să o vireze scoțienii în conturile celor de la Genk s-ar ridica la 5 milioane de lire sterline.

Însă potrivit fostului internațional scoțian, Michael Stewart, prețul ar putea fi prea mare pentru posibilitățile financiare ale lui Glasgow.

“Poate cineva să îmi explice cum un club care a pierdut 11 milioane, care spunea că are nevoie de 10 milioane de lire pentru a scoate la capăt sezonul, să nu mai spun de criza coronavirusului care l-a lovit, poate să fie aproape de o mutare de 5 milioane de lire?”, a fost mesajul postat de Michael Stewart pe Twitter.

De la venirea sa la Glasgow Rangers, Ianis Hagi a jucat 12 meciuri și a marcat 3 goluri.

Urmăriți Impact.ro și pe