15 alimente care nu trebuie să-ți lipsească de Crăciun și Revelion

Daria Petrescu 15.12.2019, 09:00
15 alimente care nu trebuie să-ți lipsească de Crăciun și Revelion

Crăciunul și Revelion sunt cele mai importante sărbători din an, încărcate de tradiții și semnificații, pe care creștinii le respectă cu sfințenie.

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele o serie de obiceiuri și superstiții

Atunci când vine vorba despre masa de Crăciun şi Revelion, trebuie să ţineţi cont de câteva elemente esenţiale, dacă vrem ca anul ce vine să fie unul norocos.

Ce să nu îți lipsească de pe masa de Crăciun

-făină de porumb și mămăligă. Culoarea galbenă simbolizează aurul și aduce noroc în casă celor care au mămăligă pe masă de Crăciun.

-Carnea de porc este considerată un aliment miraculos în multe țări, inclusiv în Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria. Porcul simbolizează progres, deoarece animal nu merge niciodată cu spatele.

– Salatele nu trebuie să lipsească de pe masă de Crăciun.

– Fasolea și mazărea sunt și ele considerate simboluri ale norocului și prosperității.

– Rodiile sunt considerate semn de abundență. În plus, culoarea roșie a acestora amintește de Crăciun, fiind ideale pentru decorarea platourilor, in salate sau că atare, alături de alte fructe, potrivit rețete.acasă.ro.

Ce să nu îți lipsească de pe masa de Revelion

– Se spune că dacă mâncăm peşte la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează.

– Strugurii albi Simbolul belşugului, strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou.

Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

-Fructele rotunde Citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă ar trebui să nu lipsească de pe masa de revelion.

– Legume verzi Varza, salata, spanacul ar trebui şi ele mâncate de Revelion. Verdele este simbolul sănătăţii.

Carnea de curcan ar trebui să existe pe masa de Revelion
Carnea de curcan ar trebui să existe pe masa de Revelion

– Fasole, mazăre şi linte Legumele în formă de boabe simbolizează şi ele belşugul, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion.

– Pastele şi cerealele Considerate simboluri ale unei vieţi lungi şi abundente, pastele şi cerealele nu ar trebui evitate.

-Carnea de porc. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuţie, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea puşculiţelor au formă de purceluşi.

– Carnea de curcan ar trebui să existe pe masa de Revelion.  La masa de Revelion nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei.

-Rodiile şi smochinele Printre fructele care ar trebui mâncate în noaptea dintre ani se mai numără rodiile şi smochinele. Acestea simbolizează fertilitate şi prosperitate.

– Tortul nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion, el simbolizând veşnicia.

-Şampania nu trebuie să lipsească, considerându-se că astfel vor fi îndeplinite dorinţele, iar noul an va fi unul îmbelşugat.

Urmăriți Impact.ro și pe