1300 de români au fost păcăliți de o agenție din Grecia. Paguba este de 450.000 de euro

Nicu Stan, Mihai Ianoși 25.06.2021, 20:58
1300 de români au fost păcăliți de o agenție din Grecia. Paguba este de 450.000 de euro

1300 de români au fost păcăliți de o agenție din Grecia. Paguba este de 450.000 de euro. Ministerul Economiei a intervenit în scandal.

Mii de români, păcăliți de o firmă de turism din Grecia. Pagaba se ridică la 450000 de euro

Nu mai puțin de 1300 de români au fost păcăliți de o agenție din Grecia. Paguba este de 450.000 de euro.

Ministerul Economiei a informat că s-a autosesizat după ce o agenție de turism din Grecia și-a suspendat activitatea, iar peste 1.300 de români au fost păgubiți, informează Mediafax.

1300 de romani au fost pacaliti de agentia de turism greceasca
1300 de romani au fost pacaliti de agentia de turism greceasca

Românii au descoperit că au fost păcăliți după ce firma de turism din Grecia și-a suspendat temporar activitatea

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) s-a autosesizat în cazul suspendării temporare a activității agenției de turism organizatoare Mouzenidis Travel Greece, care, prin întreruperea prestării serviciilor în perioada 18 iunie-31 iulie 2021, a păgubit 1.303 de români care urmau să își petreacă vacanța în Grecia, cu o sumă totală de aproximativ 450.000 euro”, a transmis vineri ministerul Economiei.

Autoritățile din România au luat legătura cu autoritățile din Grecia, după ce firma și-a suspendat temporar activitatea

Reprezentanții instituției din România susțin că au luat legătura cu autoritățile din Grecia, în urma comunicării oficiale din data de 17 iunie, prin care agenția anunța decizia de oprire temporară a activității.

”Dacă ipoteza este adevărată și Mouzenidis Travel Greece și-a declarat insolvența, românii păgubiți ar putea beneficia de protecție. Conform art. 17, alin. (1) din Directiva (UE) 2015/2302 a Parlamentului European și a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, statele membre se asigură că organizatorii stabiliți pe teritoriul lor oferă garanții privind rambursarea tuturor plăților efectuate de către sau pe seama călătorilor, în măsura în care serviciile relevante nu sunt furnizate ca urmare a insolvenței organizatorului”, se mai arată în comunicatul MEAT.

Ministerul Economiei cere agențiilor de turism din România, care au înlesnit românilor cumpărarea de vacanțe prin acea agenție, să acorde în continuare asistență clienților

Astfel, ministerul face apel la agențiile de turism intermediare din țară, care au înlesnit achiziționarea vacanțelor, să acorde în continuare asistență clienților afectați și ”le mulțumim, pe această cale, pentru inițiativa lor, ca răspuns la criză, de a plăti din efort propriu contravaloarea serviciilor către aceleași destinații ori altele, în conformitate cu opțiunea turiștilor, sau chiar de a returna banii”.

Reprezentanții MEAT susțin că vor ajuta demersurile făcute pentru recuperarea sumelor achitate către agenția de turism grecească.

Urmăriți Impact.ro și pe