100 de mașini au blocat șoseaua lângă Pitești. Oamenii sunt disperați din cauza șoselei care arată ca după bombardament

Cristi Ionică 21.08.2021, 17:43
100 de mașini au blocat șoseaua lângă Pitești. Oamenii sunt disperați din cauza șoselei care arată ca după bombardament

Lipsa infrastructurii rutiere a început să-i scoată pe români din casă. După ce la începutul săptămînii, mai multi locuitori din comuna argeșeană Bughea au blocat drumul județean din localitate, nemulțumiți de starea lui, azi a fost rîndul locuitorilor din comuna argeșeană Oarja să facă același lucru. Situația aici este și mai gravă. Singurul drum județean care face legătura lu A1, București – Pitești, arată ca după bombardament.

Protest în comuna Oarja, Argeș. Sute de mașini au blocat DJ 305. Ce nemulțumiri au oamenii

Deși în ultimii ani, autoritățile județene au cîrpit gropile,  DJ 503 nu a mai fost reabilitat de 30 de ani. Comuna Oarja se afla la 10 kilometri de Pitești. Astfel, mai mult de jumătate din cei 5000 de locuitori fac zilnic naveta, așa că nemulțumirile sînt pe măsură și justificate, după cum spun unii.

La degradrea drumului, spun localncii, contribuie din plin și traficul greu, pentru că în zonă este un parc de sonde și o fabrică de parchet, unde vin zilnic zeci de camioane pline cu lemne.

Localnicii din Oarja, nemultumiti de drumul prost
Localnicii din Oarja, nemultumiti de drumul prost

100 de mașini au blocat șoseaua

Deși au existat nenumărate sesizări către administratorul drumului, nimeni altul decît Consiliul județean, lucrurile au rămas nemișcate iar starea drumului s-a deteriorat și mai mult.

Așa că azi, sătui de această situație, peste 150 de oameni cu 100 de mașini, au blocat drumul și au organizat un protest spontan, cerînd venirea autorităților județene la fața locului. În scurt timp, circulația a  fost dată peste cap. Mai multe mașini care au vrut să traverseze comuna, au făcut cale întoarsă așa că a fost nevoie de intervenția polițiștilor și a jandarmilor.

Poliția a ajuns la fața locului

La vederea polițiștilor, spiritele au devenit și mai încinse, mulți cerând socoteală polițiștilor care nu au amendat pînă acum administratorii drumului. Pe una dintre mașinile care au blocat DJ 503, stătea scris pe o pancartă- ”A 4 a generație, Același drum!

”Ne-am săturat de promisiuni și promisiuni.. Numa minciuni… De 30 de ani , aceeași situație…De ce nu vine un responsabil să vorbească cu noi… Sîntem acum 2-300 de oameni strînși…dacă acest drum nu se asfaltează, noi o să continuăm și zilele următoare protestele…O să mergem și la Consiliul Județean… Tir urile de lemne care vin zilnic și ne strică asfaltul, le controlează cineva!?”, a spus un localnic.

De ce nu își cumpără localnicii mașini noi

Cei mai mulți spun că nu își pot cumpăra o mașină nouă, pentru că, în șase luni, ar transforma-o într-o epavă. Mariu Din are o mică afacere de familie în Pitești, unde vinde produse agricole. Face minimum două drumuri pe zi. Mașina, o dubiță de marfă, spune că ajunge lunar în service.

”Sunt disperat…am ajuns să lucrez doar pentru a plăti mecanicii… Drumul pînă la solarii este mai bun decît ăsta, pentru care plătim taxe!”, spune afaceristul.

Administratorul drumului nu a dat curs invitației protestatarilor

Deși oamenii au scandat minute în șir să vină un administrator, pînă la terminarea protestului, care a durat trei ore, nu venise nimeni. Jandarmii le-au spus protestatarilor că dacă mâine se vor strînge din nou vor fi sancționați.

În urmă cu două zile, după protestele din nordul județului, șefi din cadrul Consiliului Județean, își cereau scuze pe Facebook de lipsa banilor pentru reparația celor mai afectate drumuri, de vină fiind tăierile făcute de Guvern la începutul anului.

Fondurile europene nu pot fi folosite

Aici nu pot accesate nici fonduri europene, deoarece firma care s-a ocupat de cadastrul comunei a greșit, venind cu terenurile oamenilor pînă în marginea drumului.  Tocmai de aceea, localnicii din Oarja spun că vor protesta și zilele următoare.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe